Musorujsag
Élő Eredmények

Mercedes: Mi is bukhatunk még!

Mercedes: Mi is bukhatunk még!

Mercedes
Bár csapata kedvező pozícióból várja a bajnokság véghajráját, Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója ismét óvatosan nyilatkozott. Elmondta, nem szabad hátradőlni a váratlan szingapúri siker miatt, hiszen pont az előző futam mutatta meg, az F1-ben bármi megtörténhet…

A Mercedes tartott a szingapúri hétvégétől, mint kiderült nem ok nélkül, autójuk ugyanis a szabadedzéseken és az időmérőn sem tűnt meggyőzőnek. Vasárnap aztán rájuk mosolygott a szerencse: Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen és Max Verstappen rajtbalesete után Lewis Hamilton állt az élre, és ha már odakerült, nem engedte ki kezéből a vezető pozíciót.

Mivel ellenfele nullázott, a brit 28 pontosra növelte előnyét az összetettben, ráadásul most olyan helyszínek következnek, melyek papíron a Mercedesnek kedveznek, nem meglepő tehát, hogy sokan most már egyértelmű favoritnak tartják. Főnöke azonban – ahogyan azt tőle már megszokhattuk – ebben a helyzetben sem akar elkiabálni semmit, hiába vannak ugyanis kedvező helyzetben, bármikor jöhet még egy fordulat a bajnoki küzdelemben.

Motor Racing - Formula One World Championship - Austrian Grand Prix - Practice Day - Spielberg, Austria

„A szingapúri eredmény mindenkit meglepett, ilyenkor pedig fennáll a veszélye annak, hogy rosszul ítéljük meg a teljesítményünket” – figyelmeztetett. „Mióta első és harmadik helyet szereztünk Szingapúrban, a csapat főként arra fókuszál, miért szenvedtünk a hosszabb etapokon a pénteki edzéseken, és miért nem teljesítettünk jól az időmérőn. Tesszük mindezt azért, mert a lehető legtöbbet szeretnénk tanulni a történtekből a szezon hátralévő részére” – magyarázta.

„Egyre mélyebben elemezzük a problémákat, és ezt az év végéig folytatni fogjuk. Az előző verseny bizonyította, hogy a sportban születhetnek meglepő eredmények, és borulhat a papírforma” – utalt a két Ferrari kiesésére. „Mi is voltunk már szenvedő alanyai ennek, és nagyon jól tudjuk, hogy velünk is ugyanúgy megtörténhetnek ezek a dolgok, mint bárki mással” – hangsúlyozta.

A cél természetesen a győzelem lesz a csapat számára, ezúttal pedig az előny növelése és a jó sorozat folytatása mellett más motivációjuk is van ennek megszerzésére. Mégpedig a maláj futam „méltó” búcsúztatása (főszponzoruk hazai viadala 2018-ban már nem lesz ott a naptárban). „A szingapúri eredmény nem változtat semmin az utolsó futamokhoz való hozzáállásunkon. Mindenhol jól kell mennünk, ha meg akarjuk tartani a vezetést. Malajziában kihívást jelentenek az időjárási körülmények az ember és a gép számára is. Meg akarjuk nyerni az utolsó ottani versenyt, és folytatni szeretnénk a nyári szünet óta tartó győzelmi sorozatot” – zárta gondolatát.

Nico Rosberg a Maláj Nagydíjon (Fotó XPB Images) Nico Rosberg a Maláj Nagydíjon (Fotó XPB Images)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak