Musorujsag
Élő Eredmények

Örömmel nézi Vettel hibáit Hamilton

Örömmel nézi Vettel hibáit Hamilton

EPSN
Jó előjelnek tekinti Lewis Hamilton, hogy legfőbb ellenfele hibázik a bajnoki küzdelem hevében.

A nagy párharcok során az egyik fél gyengesége óhatatlanul a másik erősségét is jelenti. Hogy mennyire így van, azt a Szingapúri Nagydíj mutatta meg, melyen Lewis Hamilton maximálisan ki tudta használni Sebastian Vettel rossz pillanatát, és győzelmével tette a lehető legfájdalmasabbá ellenfele nullázását.

Hogy a 28 pontos különbségen túl ennek milyen további előnyei vannak, azt nem szükséges hosszasan ecsetelni, elég csak meghallgatni, hogyan is nyilatkozik Hamilton a történtek után. A brit sikere után szavakkal is igyekezett még tovább növelni a nyomást riválisán. „Fontos, hogy tiszteld azt, aki ellen küzdesz. Sebastian egy hihetetlenül jó sportoló, valóban az egyik legnagyobbja a sportágunknak. De jó látni, hogy idén előjött pár gyengesége, és a legutóbbiért igencsak hálás vagyok” – fogalmazott önbizalomtól duzzadva.

Főnöke, Niki Lauda is amondó, a négyszeres világbajnok sebezhetőségének a következménye volt a szingapúri baleset. „Nevezhetjük ezt versenybalesetnek, ám a kiváltója Sebastian volt. Ha én vezetném a bajnokságot, az első kanyarban nem vállalnék ekkora kockázatot. Főleg nem egy olyan versenyen, egy olyan pályán, amelynek én vagyok a favoritja” – fogalmazott a Weltnek.

Az osztrák tanácsadó emellett a biztonság kedvéért azért még azt is kiemelte, hogy saját versenyzője eközben mennyire rendíthetetlennek tűnik. „Lewis momentán csúcsformában versenyez, és ezt az előnyt már nem vehetik el tőle. Kívánom, hogy ez így is maradjon! Valójában biztosra veszem, hogy így marad. Nem követ el hibát. Hogy pontos legyek: Lewis tökéletesen versenyez, miközben Sebastian értékes pontokat dobott el a szingapúri hibájával.”

Hiába, a bajnoki küzdelem hajrájában a pszichológiai hadviselés is egyre fontosabb szerepet kap.

Borítókép: Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak