A walesi rögbis azt hitte az oroszlánról, cica: a keze bánta

Scott Baldwin walesi rögbis azt hitte, az oroszlán is tisztában van vele, milyen kemény sportoló. De az állatot nem érdekelte.

Valószínűleg jó eséllyel indulhat a „világ leghülyébb sérülése” címért Scott Baldwin. Az Ospreys és a walesi válogatott rögbisét ugyanis egy oroszlán harapta meg. Ha mindezt a szavannán teszi, akkor baleset vagy támadás, de ezúttal szimpla hülyeség volt, és nem az oroszlán részéről.

Csapatával Dél-Afrikában, Bloemfontein városában léptek volna pályára, de a meccs előtt még elmentek sétálni egyet és útba ejtetek egy vadasparkot is. Itt megnézték a ketrecben tartott oroszlánokat is.

A látogatás során többször elismételték a játékosoknak, hogy ne nyúljanak az állatokhoz, ne akarják őket megérinteni. Steve Tandy, a csapat edzője külön felhívta fiai, köztük a 29 éves Baldwin figyelmét a veszélyre.

Scott Baldwin

Ők azonban legyőzhetetlennek hitték magukat, benyúltak a rácson és úgy kezdték simogatni az oroszlánokat, mint ha kiscicák lennének. Baldwin kezét azonban elkapta az egyik, de nagyobb baj nem történt, szerencsére még ki tudta rántani a karját a fenevad szájából.

Tandy később elmondta, több öltéssel kellett összevarrni a sebet és a meccset is ki kellett hagynia a játékosnak, aki aztán a Twitterén kért elnézést a szurkolóktól. Az edző még kiemelte, az oroszlán semmiért nem hibáztatható és még szerencséje is volt játékosának. Nem úgy a csapatának, amely kikapott.