Musorujsag
Élő Eredmények

Sallói Dániel nem akart neymarozni a kansasi tizenegyesnél

Sallói Dániel nem akart neymarozni a kansasi tizenegyesnél

M4 Sport/m4sport.hu
Tizenegyest harcolt ki a hétvégén a Sporting Kansas City magyarja, Sallói Dániel, aki azonban „nem akart Neymar lenni”, nem ragaszkodott a büntető elvégzéséhez. A fiatal támadó a Sport7főben többek között mesélt arról, hogy miben más az amerikai fociközeg, illetve kabalájáról is.

A magyar játékos szerint nagyon izgalmas és fordulatos meccset játszottak a hétvégén a Vancouver Whitecaps ellen, amit azonban már az első félidőben el kellett volna dönteniük. Gólszerzésre volt lehetőségük, hiszen épp Sallói harcolt ki egy büntetőt, amelyet eredetileg ő lőtt volna, ám csapattársa, Diego Rubio túl határozott volt, így a magyar nem kérte el a labdát.

„Nem akartam Neymar lenni” – utalt a Sport7főben adott skype-interjúban a brazil és Cavani szappanoperájára. Csapat nem járt jól azzal, hogy társa végezte el a büntetőt: a tizenegyes kimaradt, a vezető gól megszerzése után pedig teljesen visszaállt az ellenfél, amely ki is húzta a meccs végéig.

A vereség már csak azért is fájó, mert hosszú idő után – 25 mérkőzést követően – kapott ki hazai pályán a Kansas, a szurkolók azonban nem szidták a csapatot, többek között ebben látja a különbséget Európához képest.

„Ez nagyon motiváló közeg. Nagyon tetszik, ez fogott meg már a legelején is” – fogalmazott, majd hozzátette, egy nagy show az egész mérkőzés, amihez mindenki pozitívan áll, nyoma sincs az öreg kontinensen megszokott szurkolói nyomásgyakorlásnak.

A fiatal támadónak nem ez volt az első jó meccse, győztes gólt szerzett a kupadöntőben, majd a Los Angeles Galaxy ellen is betalált. A 21 éves játékos érzi is, hogy egyre nagyobb az érdeklődés iránta, több Sallói-mez van a lelátón, ami nagyon jól esik neki, de a szurkolók elsősorban a csapat sikerének örülnek, és ez így is van rendjén.

Végül elárulta, már kabalája is van. Mégpedig édesapja, a 13-szoros válogatott Sallói István, aki ha ott van a meccsén, nemcsak győz a kansasi csapat, de gólt is szerez a támadó.

További tartalmak