Musorujsag
Élő Eredmények

Meglenne az ország leggyengébb csapata?

m4sport.hu
A Szihalom együttese tavaly 26 meccsén 26 vereséget szenvedett és idén sem indult jól a szezon a számukra. Az elnök ennek ellenére bizakodó.

Október eleje van, alig kezdődött el a futballszezon. Még lehetetlen megmondani, ki nyeri a Bajnokok Ligáját, a Bundesligát, az NB I-et vagy éppen Békés megyében az U15-ös bajnokságot.

Az azonban már most látszik, melyik csapat lesz az, amelyik a legtöbb kapott góllal fejezheti be a szezont itthon. A Hevesi megyei harmadosztályban szereplő Szihalmi SC ugyanis hét forduló alatt rúgott hat gólt, de kapott mellé 110-et! Nem elírás, valóban 110 a kapott góljai száma hét meccs után.

A mindössze kétezres lélekszámú település csapata az előző szezonban a megye II-ben szerepelt, és ott 26 meccsen 26 vereséget szenvedett. Gólaránya 10–344 volt. Egy 3–0 és egy 5–2 volt a két legszorosabb meccse, míg a legsúlyosabb veresége 32–0 a Tarnaleleszi Meteor ellenében, igaz azon a meccsen csak nyolcan voltak a szihalmiak.

Idén az eddigi fordulók alapján nem elképzelhetetlen, hogy megdől a tavalyi -334-es gólarány. Az idei szezonban egy 7–1-es vereség volt a legszorosabb meccsük, ugyanakkor a Recsktől a legutóbbi fordulóban 30 gólt kaptak. Talán nem meglepő, hogy jelenleg a bajnokság utolsó helyén állnak.

„A gyengébb szereplés sem törte meg a fiúkat, most talán még lelkesebbek, elszántabbak, mint eddig. Ezek a fiúk szeretik a labdarúgást, csak egy-két nyert meccs, egy kis lelkierő kellene nekik és megváltoznának a dolgok” – mondta az m4sport.hu érdeklődésére Domán Zoltán klubelnök.

A vezető elárulta, a fiatal, jó képességű játékosok közül sokan elmentek nagyobb, komolyabb csapatokba, de akik maradtak, minden elismerést megérdemelnek, hiszen minden meccset végigjátszottak, egyszer sem adták fel.

„Van utánpótlásunk, és az iskolás gyerekek jól szerepelnek, sok tehetség van köztük. Mi mindent önerőből csinálunk, amatőrök vagyunk, senki nem támogat minket. Ennek ellenére bízom benne, a bajnokság végére lesz pár győzelmünk is” – mondta az elnök.

Az eregszóláti Török Máté még 2014-ben fejelte ezt a gólt egy bajnokin (6–0):

Bata Árpád pedig így vette be a szihalmi kaput szintén a 6–0-s meccsen három és fél éve:

További tartalmak