Musorujsag
Élő Eredmények

Színvonalas mezőny indul a 2017-es Mecsek-ralin

Színvonalas mezőny indul a 2017-es Mecsek-ralin

MTI
Az idei bajnokság legnépesebb mezőnye indul az 51. Mecsek-ralin, amelyet október 13. és 15. között rendeznek Pécsen és környékén.

Szűcs Zsolt, a rali sajtófőnöke az esemény csütörtöki pécsi sajtótájékoztatóján közölte: a nevezés még nem zárult le, ORB-s futamra eddig 77-en, a Historic Eb-futamra 35-en neveztek, heten külföldiek.

A prológ a Pécs Plázánál lesz, az ORB résztvevői szombaton és vasárnap, a Historic indulói pénteken, valamint szombaton 11-11 gyorsasági szakaszt, köztük három újat teljesítenek. A gyorsasági szakaszok hossza összesen 159, illetve 145 kilométer.

Vári Attila, a szervező Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) vezérigazgatója arról szólt, hogy az első Mecsek-ralit 50 évvel ezelőtt rendezték. A verseny komoly értéket képvisel és nagy népszerűségnek örvend, eseményeire minden évben sokan kíváncsiak.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a PSN Zrt. nemcsak a felnőtt sportolókat, hanem az utánpótlásképzést is segíti, ennek jegyében támogatja a társaság Szauer Gergő raliversenyzőt.

További tartalmak