Musorujsag
Élő Eredmények

Felkészülési meccsen verte a Honvéd az Újpestet

Felkészülési meccsen verte a Honvéd az Újpestet

m4sport.hu
A Haladás nemzetközi meccsen kapott ki, míg a Diósgyőr magabiztosan verte alacsonyabb osztályú ellenfelét.

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton világbajnoki selejtezőt játszik Svájcban, ezért a hétvégén nem rendeznek bajnoki fordulót az első osztályban. Több NB I-es csapat azonban felkészülési mérkőzést játszott, hogy ne essen ki a ritmusból és a játékosok ne maradjanak meccsterhelés nélkül.

A Honvéd zárt kapuk mögött fogadta az Újpestet, és egyik csapat sem a legerősebb összeállításában játszott, hiszen mindkét oldalon több labdarúgó is érdekelt a felnőtt válogatottban, illetve különböző korosztály válogatottakban. A találkozót végül Pölöskei 15. percben szerzett 28 méteres szabadrúgása döntötte el. A folytatásban mindkét kapu előtt akadtak helyzetek, de több gól már nem született.

Szintén felkészülési meccsen szenvedett kétgólos vereséget a Haladás a horvát elsőosztályú Slaven Belupo vendégeként. A Koprivnicában megrendezett összecsapáson a hazaiak kezdtek jobban, a 2. percben egy 17 méteres lövésből, majd az 5. percben egy bal oldali beadás után találtak a hálóba. A magyar együttes ugyan mindent megpróbált a folytatásban, de még a szépítő találatot sem sikerült megszereznie.

A nemzetközi szünetet kihasználva tudta elfogadni a DVTK a Sajóbábony VSE meghívását a Borostyán Mihály Emléktornára. A 2×25 perces mérkőzésen rengeteg helyzetet alakítottak ki a diósgyőriek, ezekből Nikolaos Ioannidis kettőt, Óvári Zsolt egyet használt ki.

Eredmények:
Bp. Honvéd – Újpest  1–0 (1–0)
SK Slaven Belupo (horvát)–Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2–0 (2–0)
Sajóbábony – DVTK 0–3 (0–1)

korábban: DVSC–Balmazújváros 1–0 (1–0)

További tartalmak