Musorujsag
Élő Eredmények

Megszólalt a Barca elnöke: fontolóra veszik a ligából való kilépést

m4sport.hu
Az FC Barcelona elnöke megerősítette, a klub fontolóra veszi, hogy a Katalónia függetlenségéről szóló népszavazás sikeressége esetén Spanyolországon kívül szerepeljen a labdarúgócsapat és a kosárlabdacsapat is.

Az ügyben már többen is megszólaltak, Katalónia sportért felelős minisztere, Gerard Figueras vasárnap arról beszélt, amennyiben a régió függetlenné válna Spanyolországtól, a Barcelona a Premier League-ben folytathatná.

A Barca eddig hivatalosan nem kommunikálta a felmerült lehetőségeket, most azonban megszólalt Josep Maria Bartomeu. A klub elnöke megerősítette, hogy fontolóra veszik a La Ligából való kilépést, ha sikeres lesz a Katalónia függetlenségéről szóló népszavazás.

Josep Maria Bartomeu elnök már fejben biztosan végig futatta a lehetőségeket (fotó: EPA/Alejandro Garcia)

„Egy komplikált szituációval kell szembenéznünk Katalónia jövőjét és azt illetően, hogy melyik bajnokságban fog szerepelni a Barcelona. Ezzel a dologgal akkor foglalkozunk a vezetőségben, amikor eljön az ideje, és akkor azt a józan ésszel kell megtennünk” – nyilatkozta Josep Maria Bartomeu egy hétfői sajtótájékoztatón.

A klub első embere hozzátette, nemcsak a labdarúgócsapatot, hanem a teljes franchise-t, így a Hanga Ádámot foglalkoztató kosárlabda-együttest, valamint az ugyancsak nagyon sikeres kézilabdacsapatot is érinti a kialakult helyzet.

A katalánok vasárnap annak ellenére tartottak népszavazást arról, hogy függetlenedjenek-e Spanyolországtól, hogy már korábban alkotmányellenesnek minősítették a referendumot. A népszavazáson egyébként 42 százalékos részvétel mellett 90 százalék igennel voksolt, azaz az elszakadást támogatta. A spanyol kormány rendőri erővel próbálta megakadályozni a szavazást, az összetűzésekben 800-nál is többen megsérültek.

Hétfőn tüntetések voltak, keddre pedig már több dolgozói szakszervezet is sztrájkot hirdetett, amihez az Espanyol és a Girona csapata mellett a Barcelona gárdája is csatlakozik.

További tartalmak