Musorujsag
Élő Eredmények

Három játékosától szabadulna a Barcelona

Három játékosától szabadulna a Barcelona

m4sport.hu/O Jogo
Ernesto Valverde, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője három játékosának szeretné megoldani a jövőjét, de nem a katalánoknál.

A katalán Sport információi szerint a Barcelona keretében három olyan játékos található, akiktől szívesen megszabadulna Ernesto Valverde, a csapat vezetőedzője. A téli átigazolási időszak előtt nagytakarítást rendezne a Barca, még mielőtt az erősítéseken törné a fejét a klub vezetése.

A Valverde által megnevezett járom játékos a török Arda Turam, a belga Thomas Vermaelen és Paco Alcácer.

Turan esete tűnik a legegyszerűbbnek. A nyár folyamán már nagyon közel állt ahhoz, hogy hazájába, a Galatasaray együtteséhez szerződjön, de az átigazolási időszak utolsó napján úgy döntött, inkább marad a katalánoknál. Nem bizonyult okos ötletnek a török részéről, mivel Valverde irányítása alatt még egy percet sem játszott a gránátvörös-kékeknél, mi több, még a keretbe sem fért a mérkőzéseken.

Arda Turan (Fotó: EPA/Alejandro Garcia) Arda Turan (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)

Vermaelen esete más, mint a török középpályásé. A belga belsővédő 2014-ben ment a Camp Nouba az Arsenaltól. Nagy várakozásokkal vetette bele magát a munkába a katalánoknál, ehhez képest csak ritkán jutott szerephez. Bő három év alatt csupán 21-szer lépett pályára. Valverde ugyan elégedett a játékos edzésmunkájával, de mégsem tudja beépíteni a csapatba. Azért is kellemetlen ez a hátvédnek, mert szeretne a belga válogatott keretébe bekerülni, hogy magára ölthesse a nemzeti csapat mezét az oroszországi világbajnokságon. Nagy megnyugvás és lehetőség lenne számára egy téli csapatváltás.

Thomas Vermaelen (EPA/Julien Warnand) Thomas Vermaelen (EPA/Julien Warnand)

Paco Alcácernek jól indult a szezon, a Barca első mérkőzésén kezdő is volt, aztán gyorsan eltűnt a süllyesztőben. A gárda utolsó hét mérkőzésén egyáltalán nem kapott lehetőséget Valverdétől. Bár a katalánok új szerzeménye, Ousmane Dembélé alig pár meccs után megsérült, a tréner még így sem adott lehetőséget a 24 éves csatárnak.

Paco Alcácer (forrás: zimbio.com) Paco Alcácer (forrás: zimbio.com)
Borítókép: epa06231070 Barcelona head coach Ernesto Valverde kicks a ball during their UEFA Champions League Group D match against Sporting at Alvalade Stadium, Lisbon, Portugal, 27 Sepember 2017. EPA/JOSE SENA GOULAO

További tartalmak