Musorujsag
Élő Eredmények

A szép játék elmaradt, de győzelemmel búcsúztunk a vb-selejtezőktől

A szép játék elmaradt, de győzelemmel búcsúztunk a vb-selejtezőktől

M4 Sport/m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte Feröer-szigeteket a Groupama Arénában a vb-selejtezők zárófordulójának keddi játéknapján.

Az első játékrészben enyhe hazai fölény érződött, azonban igazán komoly helyzetig nem jutottak Dzsudzsák Balázsék, amit a közönség többször kritikával illetett. A csapatkapitány távolról és szabadrúgásból veszélyeztetett, az Eppel–Ugrai csatárduóból előbbi két fejesével hívta fel magára a figyelmet. Javarészt a vendégek térfelén zajlott a játék, de Gulácsi Péternek, a magyar válogatott kapusának is akadt dolga, amikor a feröeriek eljutottak a kapujáig.

A játékvezető 0–0-ás állásnál fújt bele a sípjába és küldte pihenőre a csapatokat.

A második félidő elején sorra érkeztek szélről a magyar beadások, de említésre méltó helyzetet nem sikerült kialakítani.

A mérkőzés irama egyre inkább leült, pár perces fellángolások jellemezték, azonban a gól nem akart összejönni Bernd Storck csapatának. A 70. perctől a vendégek több helyzetet is kidolgoztak, a mérkőzés egyik legnagyobb lehetősége is a feröeriek előtt akadt, azonban a távolról eleresztett lövés centikkel elkerülte Gulácsi kapuját.

A magyar válogatott nem adta fel a küzdelmet és folyamatosan próbálta nyomás alatt tartani a feröeri védelmet, aminek meg is lett az eredménye. A csereként pályára lépő Böde Dániel a 81. percben megszerezte a vezetést és egyben beállította a végeredményt.

Győzelmével Magyarország harmadik helyen végzett a vb-selejtező B csoportjában Portugália és Svájc válogatottja mögött.

Selejtező végeredmény Selejtező végeredmény

Az évet két barátságos meccsel zárja a nemzeti csapat novemberben Luxemburg és a vb-résztvevő Costa Rica ellen.

Eredmény: Magyarország–Feröer-szigetek  1–0 (0–0)

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Szabó J. – Stieber (Nagy D.), Nagy Á., Pátkai, Dzsudzsák – Eppel (Böde), Ugrai (Sallai)
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Feröer-szigetek: G. Nielsen – Naes, Gregersen, Baldvinsson, Jónsson  – Vatnhamar, Sörensen (Bartalstovu), Benjaminsen (Hansson), Edmundsson – Joensen, Faerö (K. Olsen)
Szövetségi kapitány: Lars Olsen

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A frusztrált Dzsudzsák szerint nagyon messze vagyunk a második helytől
A magyar labdarúgó-válogatott kedden Feröer ellen zárja a 2018-as világbajnokság selejtezőit. A szombaton Svájcban elszenvedett 5–2-es vereség ellenére is optimistán a jövőbe tekintő Bernd Storck mellett két támadó, Dzsudzsák Balázs és Stieber Zoltán válaszolt az újságírók kérdéseire a sorozat zárómeccsét megelőző sajtótájékoztatón.
Magyar futball
A feröeri kapufa velünk volt
Feröer-szigetek labdarúgó-válogatottja nagy esélyt szalasztott el, miután hazai pályán nem tudta legyőzni Lettországot a szombati világbajnoki selejtezőn. Így a történelmi magasságokhoz meg kell vernie kedden a magyar válogatottat.
Külföldi futball