Musorujsag
Élő Eredmények

A Barcelona elképesztő összeget fizetne Messi aláírásáért

A Barcelona elképesztő összeget fizetne Messi aláírásáért

m4sport.hu
Sajtóértesülések szerint Lionel Messi karácsony előtt aláírhatja új barcelonai szerződését – az ügy hosszú hónapok óta húzódik és tartja rettegésben a szurkolókat.

Messi jelenlegi szerződése 2018 nyaráig szól, ami azt jelenti, hogy januártól bárki szabadon tárgyalhatna vele, a szezon végével pedig ingyen igazolhatóvá válna. Ezért is fontos és sürgős a katalán klubnál, hogy még az év vége előtt hivatalosan is pontot tegyenek a tárgyalássorozat végére.

Hogy mennyire létfontosságú kérdés Messi megtartása a Barcelonánál, arról az az új szerződéssel kapcsolatosan napvilágot látott összegek is árulkodnak. A Daily Mail – spanyol forrásokból átvett – cikke szerint az argentin zseni csak az aláírásért 80 millió eurós bónuszt kapna. Ez gyakorlatilag olyan, mintha a Barcelona egy új sztárt igazolna (Suárezésrt 2014-ben 81 milliót fizettek), bár Messi tudása és értéke felbecsülhetetlen a katalán vezetők és a szurkolók számára.

A Barca elnöke, Josep María Bartomeu nagyon kicentizte Messi új szerződését (fotó: EPA/Alejandro Garcia)

A tervek szerint Messi 2021-ig írna alá, ez azt jelenti, hogy 34 éves koráig a csapatnál maradna (2001-ben, 14 évesen érkezett). Az ötszörös aranylabdás játékos korábban beszélt arról, hogy ha egyszer el is hagyná a Barcát, akkor azt nevelőklubja, az argentin Newell’s Old Boys kedvéért tenné csak meg. A levezető jellegű hazatérés 34 évesen pont jól időzített lenne.

A 80 millió eurós (azért átváltottuk: 24.7 milliárd forintos) bónusz mellett Messi fizetése is mesés lenne, heti 500 ezer euró (155 millió forint).

A Daily Mail azt is tudni véli, hogy a Barcelona miből fedezné Messi aláírási pénzét. A klub fizetési kerete rendkívül magas, jelenleg a klub kiadásainak 84%-át teszi ki. A hírek szerint a klub hamarosan új szerződést köthet mezgyártójával, a Nike-val, illetve értékesítené stadionja, a Camp Nou nevét egy egyelőre nem ismert szponzor részére, már 2018-ban.

További tartalmak