A Fradi és a Miskolc is vízbe ugrik az Eurokupában

A férfi vízilabda Eurokupában érdekelt mindkét magyar együttes, a Ferencváros és a Miskolc is medencébe ugrik a hétvégén a sorozat második selejtezőkörében. A tét a negyeddöntőbe jutás.

Budapest, 2017. február 18. Elöl a ferencvárosi Jansik Szilárd (b) és Varga Dániel örül, balra Vogel Soma kapus az Eurokupa elődöntőjének visszavágóján, az FTC PQS Waterpolo - Jadran Carine vízilabda-mérkőzés végén az FTC népligeti uszodájában 2017. február 18-án. A Ferencváros csapata a 6-4-es győzelmével bejutott a döntőbe. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd A Ferencvárosnak hazai pályán sem lesz könnyű dolga
(MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)Az EK-ban címvédő FTC-PQS Waterpolo a Népligetben játszik, s bár vendéglátóként sem lesz könnyű dolga, minden esélye megvan, hogy a továbblépést jelentő első vagy második helyen végezzen négyesében. A spanyol Mataro mellett két délszláv rivális, a horvát Jadran Split és a montenegrói Primorac Kotor lesz az ellenfél, ám az új szezonra tovább erősödött FTC csoportgyőzelme valószínűsíthető.

A másik EK-selejtezőtorna színhelye a franciaországi Aix-en-Provance, ahol a - nemzetközi porondon története során először szereplő - PannErgy-Miskolci VLC próbál szerencsét, nem is reménytelenül. Jóllehet az első kvalifikációs tornát kiválóan vette a borsodi együttes, ezúttal fogósabb feladat vár rá, mivel ellenfelei között ott van az olasz Verona is, ugyanakkor a francia házigazda és a csehovi illetőségű orosz Sturm nem tűnik leküzdhetetlen akadálynak.

PannErgy Miskolci VSC PannErgy Miskolci VSC idegenben ugrik medencébe (Fotó: M4 Sport)A selejtezők négy továbbjutójával azt a négy csapatot sorsolják össze, amely alulmarad a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülésért zajló párharcokban. Az EK negyeddöntős mérkőzéseit november 8-án és december 9-én játsszák.

A BL-selejtezők mostani szakaszában magyar csapat is érintett: az OSC a párharcot idegenben kezdi szombaton 17 órakor, s a szerdai újbudai visszavágón (17.00) harcolhatja ki a továbbjutást az orosz bajnok Szpartak Volgográddal szemben.

Eurokupa, 2. selejtezőkör, a magyar csapatok programja:

C csoport (Aix-en-Provance):

péntek:
Miskolc–Verona (olasz) 18.00

szombat:
Pays D'Aix Natation (francia)–Miskolc 19.00

vasárnap:
Sturm (orosz)–Miskolc 9.00

D csoport (Népliget):

péntek:
FTC–Primorac Kotor (montenegrói) 19.30

szombat:
FTC–Jadran Split (horvát) 19.30

vasárnap:
FTC–Mataro (spanyol) 11.00