Musorujsag
Élő Eredmények

A skót kapitány belebukott abba, ami Storck veszte is lehet

MTI/m4sport.hu
Közös megegyezéssel távozott Gordon Strachan, a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata a vártnál rosszabbul szerepelve a pótselejtezőt sem érte el a héten zárult világbajnoki selejtezősorozatban.

A 60 éves szakember 2013 óta irányította hazája nemzeti együttesét, ám vezetésével sem sikerült megtörni az 1998 óta tartó rossz sorozatot: a szigetországiak a franciaországi világbajnokságon szerepeltek utoljára nagy tornán.

A skótoknál kimondottan a csoport második helyének megszerzése volt a cél, de Anglia és Szlovákia is megelőzte őket, utóbbi nemzet a legrosszabb csoportmásodikként maradt le a pótselejtezőkről.

Strachan (fotó: EPA/ANTONIO BAT)

Strachan 40 mérkőzésen ült a skót kispadon, ezalatt 19 győzelem, 9 döntetlen és 12 vereség volt a mérlege. Utódjáról később döntenek.

Hasonló a szituáció a magyar válogatott háza táján, amelynél nem volt kitűzött cél a B csoport második helyének megszerzése a vb-selejtezőben, de a vártnál jóval gyengébb szereplés sok kérdést vetett fel a jövőre nézve. Bernd Storck irányításával Portugália és Svájc ellen nulla, Feröer ellen 4, Andorra ellen pedig 3 pontot szerzett a nemzeti csapat. A szövetségi kapitány sorsáról a keddi meghallgatást követően dönthet az MLSZ.

További tartalmak