Musorujsag
Élő Eredmények

Az MTK olyan gólt lőtt, amelytől a Barcánál is lehidalnának

Az MTK olyan gólt lőtt, amelytől a Barcánál is lehidalnának

m4sport.hu | Szerző: Petykó Adrián
A labdarúgó Merkantil Bank Ligában 12 forduló alatt tizedik győzelmét ünnepelhette vasárnap az MTK. A Szeged elleni könnyed győzelmet egy igazán ritkaságszámba menő góllal tették emlékezetessé a kék-fehérek.

Ha a Barcelona talál be úgy, hogy a passzait követni igyekvő ellenfelének szédelgő játékosai körül már forog a föld, biccentünk egyet. Ha a guardiolásított Manchester City órákig járatja gólba a labdát anélkül, hogy az legalább a másik csapat mezét súrolná, akkor csettintünk, mert kiderül, mégis bele tudta verni a fejekbe, létezik a rúgd és fusson túl is élet. Amikor pedig már a Celtic veszi be a kaput Puskás-díjra jelölt, a pálya minden szegletét, valamint a cserepadon ülőket is megjáró csiki-csukival, akkor pillanatnyi eszméletvesztés után locsolnak fel minket, de csak azt követően, hogy kileheltük addigi életünk utolsó sztereotípiáját, „Te atyaég, már a skótok is!” -hörgéssel.

Mielőtt azonban belekezdenénk a hazai mezőny „már csak itt felénk nem megy ez” kezdetű kárhoztatásába, vessünk egy pillantást az alábbi videóra, melyet az MTK mérkőzéselemzője, Beregi István töltött fel Youtube-oldalára. Segítségképp, hogy ne kellejen számológép után nyúlni, a Szeged 2011 hálóját 25 passzt követően púpozta ki az NB II. listavezetője. Az akciót egyébként két fejes is megelőzte, így összesen 27-szer váltott embert a labda, mielőtt a kapuban kötött volna ki.

Külön említést érdemel Szerencsi Miklós mozdulata, aki a szemtengely-bolondulást okozó labdajáratásba belevitte a csíziót, lefordulva a középpályán ő gyorsított rá a vendégek védelmére, lekészítését Farkas Balázs vágta léc alá. A támadást lázba hozó ifjú először játszott bajnokin az MTK felnőttcsapatában: a 10. percre gól és gólpassz került a neve mellé.

Az kék-fehérek élvonalbeli búcsúját érő vergődését nemrég már Torghelle Sándor is igyekezett feledtetni.

Borítókép: (forrás: mtkbudapest.hu/Fotó: Zádor Péter)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ezt látva megmagyarázhatatlan, hogyan esett ki az MTK
A Honvéd a középmezőnyt alulról súrolva, a Vasas a tabella alsó harmadában, a Fradi és a Videoton megközelíthetetlenül a tetején. A gazdasági beszámolók alapján ez lett volna a reális végeredmény a labdarúgó OTP Bank Ligában, melynek állatorvosi lova az MTK. A <a href="http://sportbiznisz.blog.hu/" target="_blank">sportbiznisz.blog</a> kutatása sokat elmond a hazai viszonyokról.
OTP Bank Liga
Torghelle Sándor kíméletlenül rúgott 40 méteres gólt
A Merkantil Bank Liga 6. fordulójában az MTK hazai pályán 4–1-re legyőzte a Budafok együttesét. A meccs embere egyértelműen Torghelle Sándor volt, aki már az összecsapás elején a kezdőkör széléről vette be a vendég csapat kapuját.
Magyar futball
Guardiola mestervizsgája: 52 passz a City-gól előtt
Josep Guardiola, a Manchester City menedzsere köztudottan a sokpasszos játékot részesíti előnyben. Ennek ékes bizonyítéka a City szerdai első gólja a West Bromwich Albion elleni Ligakupa-mérkőzésen (2–1).
Külföldi futball