Drámai végjáték után vb-negyeddöntős a minifoci-válogatott

A rendes játékidő, majd a hosszabbítás utolsó percében szerzett gólt a magyar minifoci-válogatott a Líbia elleni nyolcaddöntőben, így továbbjutott a tunéziai világbajnokságon.

Nagy Lajos szövetségi kapitány csütörtökön már ismét számíthatott az mexikóiak ellen eltiltott Fekete Róbertre, valamint Sikur Lajos is hadra fogható volt, ám utóbbi helyett Tajti Bence kezdett a magyar kapuban. A 20 esztendős hálóőr gyorsan meghálálta a bizalmat, hiszen a 2. percben csak rajta múlott, hogy nem került gyorsan hátrányba a válogatott.

Az álmosabb kezdés után aztán a mieink is belerázódtak, előbb Büki passzát követően Somogyi Szabolcs lőtt kapu mellé, majd Bognár Bence próbálkozott hiába kiszorított helyzetből. Varga Csaba is megszerezhette volna a vezetést öt perccel a félidő vége előtt, de talán maga is meglepődött, hogy mekkora helyzetbe került, amely így kimaradt. Szerencsére nem maradtunk azonban gól nélkül: Sós Márkó állt oda egy szabadrúgáshoz, amelyet a bal alsóba bombázott, így egygólos előnnyel mehettünk a szünetre.

Az elsőhöz hasonlóan a második játékrész eleje sem a miénk volt. A líbiaiak több veszélyes támadást vezettek, a magyarok pedig mintha egy kicsit megilletődtek volna, aminek meg is lett az eredménye. Előbb Csesznekiről fordultak le, és egyenlítettek, négy perccel később pedig egy távoli lövés kötött ki Tajti hálójában.

A hátrány tudatában átvettük az irányítást, de szervezetten és jól védekeztek az afrikaiak. Már a rendes játékidő utolsó percén jártunk, mikor Fekete Róbert hozta helyzetbe Bognár Bencét, aki becsúszva egyenlített, hosszabbításra mentve ezzel a meccset.

A ráadásban egyik gárda sem kockáztatott, a védekezésre helyezték a hangsúlyt, így helyzetből sem akadt sok. Szerencsére pont annyi, amennyire szükségünk volt. A hosszabbítás második félidejének utolsó percében ugyanis kapusunk, Tajti Bence szánta el magát egy lövésre, ami a líbiai kapu jobb alsó sarkában kötött ki. Negyeddöntőbe jutott a válogatott, amely a cseh-brazil meccs győztesével találkozik a legjobb nyolc között.

Minifoci-világbajnokság
nyolcaddöntő
Magyarország–Líbia 2–2 (1–0) hosszabbítás után: 32
magyar gólszerző: Sós Márkó (25.), Bognár Bence (50.), Tajti (60.)