Musorujsag
Élő Eredmények

Ecclestone azonnal leigazolná Kubicát

Ecclestone azonnal leigazolná Kubicát

Autosport
A Forma–1 korábbi ügyvezetője, Bernie Ecclestone a Williams helyében azonnal szerződtetné Robert Kubicát, aki véleménye szerint most is ugyanolyan gyors, mint volt a pályafutását kettétörő ralibaleset előtt. Reméli, Nico Rosberg menedzserként sokat segíthet a lengyel versenyzőn.

Ecclestone érdeklődve figyelte Kubica legutóbbi tesztjeit, és a visszatérésért folytatott küzdelmét. A fejleményeket látva biztosra veszi, hogy az egyszeres futamgyőztes ugyanolyan szinten tudna teljesíteni, mint 2006 és 2010 között, kis híján végzetes balesete előtt. Éppen ezért nem is éri, miért gondolkodik annyit a Williams 2018-as pilótapáros kijelölésén.

A britek Kubica mellett jelenlegi tesztversenyzőjüket, Paul di Restát, a Mercedes által támogatott Pascal Wehrleint és a csapatot négy éve erősítő Felipe Massát „tartják játékban” a még szabad pilótaülésért. „Ha Robert nem szenved balesetet, akkor szerintem már világbajnok lenne” – nyilatkozta Eccestone az Autosportnak, jelezve, nagyra tartja a lengyelt, és szurkol neki. „Szerintem csak még erősebben térne vissza” – tette hozzá.

„Mentálisan agresszívebb lenne, mint volt, szóval szerintem csak jó dolgokat láthatnánk tőle. Ami a fizikai állapotát illeti, nos, sok-sok évvel ezelőtt, amikor még volt egy versenycsapatom versenyzett nálunk egy srác, akit Archie Scott-Brownnak hívtak. Ő sokkal rosszabb állapotban volt, mint Robert, mégis piszok gyors volt! Nem hinném, hogy ez a sérülés visszafogja őt” – magyarázta.

Bernie Ecclestone (Fotó: Moy / XPB Images) Bernie Ecclestone (Fotó: Moy / XPB Images)

Látva, mekkora érdeklődés kísérte Kubica eddigi tesztjeit, Ecclestone szerint teljesen egyértelmű, hogy marketing és szponzorációs szempontból is kifizetődő volna a szerződtetése. „Ha úgy teljesít, ahogy gondolom – jobb lesz, mint volt – az ember mögé fognak állni. A Forma–1-nek is jót tenne a jelenléte. Ha én lennék a Williams, biztos megpróbálnám rávenni, hogy csatlakozzon a csapathoz. Talán elveszítik Felipe Massát az év végén, akinek szerintem ennyi elég is volt, Roberttel a fedélzeten viszont sok-sok ember érdeklődését felkelthetik” – hangsúlyozta.

„A csapat most nem teljesít olyan jól, mint kellene, és hogy ez a pilóták miatt van, vagy az autó miatt, azt én nem tudom megmondani. Senki sem tudja. Szóval, jó lenne egy olyan srácot szerezni, aki nagyon gyors lenne azzal az autóval, hogy kiderüljön az igazság” – folytatta érvelését.

Kubica menedzsmentjéhez nemrég a tavalyi F1-es világbajnok, a már visszavonult Nico Rosberg is csatlakozott. Ecclestone szerint jó, hogy a lengyel a „fedélzeten” tudhatja egykori riválisát, és reméli, a német megkönnyíti számára a királykategóriába visszavezető utat. „Hozzám hasonlóan Nico nagyon-nagyon hisz benne. Mint mindenki másnak az életben, neki is szüksége van egy kis szerencsére, hogy összejöjjön a dolog. Reméljük, a Williams felébred” – zárta gondolatát.

Robert Kubica ( Fotó: Xpbimages.com) Robert Kubica ( Fotó: Xpbimages.com)
Borítókép: Robert Kubica (Fotó: XPB)

További tartalmak