Gasly nélkül utazhat Austinba a Toro Rosso – ki lesz a beugró?

Úgy fest, beugróra lesz szüksége a Toro Rossónak a beugrója helyettesítéséhez. Pierre Gasly várhatóan nem versenyez Austinban.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Pierre Gasly Malajziában teljesítette első Forma–1-es versenyét, miután a Red Bull úgy döntött, az ülésük egyik 2018-as esélyeseként Danyiil Kvjat helyére ülteti őt, hogy élesben is kipróbálhassa, mit tud. A Toro Rosso ezt követően egyértelművé tette, a helycsere nem csupán ideiglenes, ideális esetben a franciával fejezik be az idényt.


Azóta Szuzukában teljesítette második nagydíját is, ám a jövője kapcsán maradt a bizonytalanság. Gasly mindössze fél pontos hátránnyal második a japán Super Formula-bajnokságban, amelynek mindent eldöntő versenyét az austini F1-es hétvégén rendezik, a faenzaiak jövő évi motorpartnere, a Honda pedig örülne , ha a franciát koronáznák a számukra fontos sorozat bajnokává a rivális Toyotát erősítő Isiura Hirojaki helyett.


A Red Bull erre a hétre ígért döntést a kérdésben, és az Autosport szaklap szerint az már meg is született: Gasly Japán felé veszi az irányt az Amerikai Nagydíj helyett.


A kérdés már csak az, ki helyettesíti őt Austinban. Carlos Sainz Szuzukában teljesítette utolsó versenyét a Toro Rossóval, legközelebb már a Jolyon Palmertől megváló Renault-t vezeti. Danyiil Kvjat számára ez teszi lehetővé a visszatérést, ám a Red Bull ezen a ponton kifogyott saját nevelésű versenyzőiből.


Egyelőre nem világos, ki lehetne a beugró beugrója. A csapattal már többször tesztelő Sean Gelael még nem érett meg az F1-es debütálásra, a Red Bull kötelékébe pedig még Sebastien Buemi tartozik, aki az osztrákok szimulátorversenyzője és tartalékja. Az ő visszatérésére ugyanakkor a pletykák ellenére kevés esély mutatkozik – már csak azért is, mert a WEC-ben a Honda riválisának, a Toyotának a versenyzője.


A csapat hivatalos bejelentést továbbra sem tett Gasly sorsáról és potenciális helyetteséről.