Musorujsag
Élő Eredmények

Ismét magyar bírót szidnak a Bayern Münchennél

m4sport,hu
Tavasszal a férfiaknál a Real Madrid, ősszel a nőknél a Chelsea ejtette ki a Bayern Münchent a Bajnokok Ligájából. A bajor sztárcsapatnál mindkét esetben úgy érzik, nyilvánvaló bírói tévedések befolyásolták a végkimenetelt, különös mellékszál, hogy mindkét találkozón magyar játékvezető közreműködött. És van még más összefüggés is.

A Bajnokok Ligája idei negyeddöntőjében a Real Madrid a Bayern Münchennel csapott össze és jutott tovább 6-3-as összesítéssel. A két meccs után a bajorok elsősorban a második meccs játékvezetőjét, Kassai Viktort (és segítőit) hibáztatták, aki véleményük szerint szabályos szerelés után állította ki játékosukat, Arturo Vidalt, majd a hosszabbításban megadta Cristiano Ronaldo gólját, amit másfél méteres les előzött meg.

Sokáig téma volt a bíráskodás a tavaszi Real-Bayern BL-negyeddöntő után (MTI/EPA/Juanjo Martin)

Úgy tűnik, a sors ismétli önmagát, ezúttal a hölgyeknél. A Bayern női csapata szintén a BL-ben, a 16 közé jutásért a Chelsea-vel csapott össze, és amíg Londonban angolok nyertek 1-0-ra, a visszavágót a Bayern nyerte 2-1-re, de idegenben lőtt góllal az angolok mentek tovább.

Thomas Wörle, a bajorok edzője a találkozó után kijelentette, a kiesés egyértelműen a találkozó magyar játékvezetője, Kulcsár Katalin számlájára írható.

Kulcsár Katalin (forrás: YouTube) Kulcsár Katalin (forrás: YouTube)

A tavalyi évben a világ legjobb női játékvezetőjének választott Kulcsár a meccs hajrájában – 2-1-es német vezetésnél – nem adott meg egy teljesen nyilvánvaló 11-est a bajoroknak, majd a lefújás előtt nem sokkal, érvénytelenített egy gólt, amely a Bayern továbbjutását jelentette volna.

A Die Welt külön kiemeli, hogy ismét egy magyar játékvezető okozta a Bayern vesztét. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a civil életben Kulcsár Katalin és Kassai Viktor egy párt alkotnak. (A vitatott esetek 3.20 után láthatóak.)

További tartalmak