Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy Ádám: Nehéz dolga van a kapitánynak

m4sport.hu
Nagy Ádám reálisnak tartja a világbajnoki selejtezőcsoportban elért harmadik helyet, ugyanakkor szerinte bőven van hiányérzete a játékosoknak a sorozat végén.

„Mi is álmodoztunk, hogy előrébb végzünk, de a reális a harmadik hely volt. Hiányérzet inkább a Feröer-szigeteki és az andorrai baki miatt van bennünk, illetve amiatt, hogy jobb játékot produkálhattunk volna akár Portugáliában, akár Svájcban. Így összességében emiatt eléggé keserédes” – nyilatkozta a 22 éves középpályás az M4 Sportnak a feröeriek ellen hazai pályán nehezen megnyert hazai meccs után.

Andorra-Magyarország vb-selejtező - Nagy Ádám és Marc Pujol (Fotó: EPA/Guillaume Horcajuelo) Andorra-Magyarország vb-selejtező – Nagy Ádám és Marc Pujol (Fotó: EPA/Guillaume Horcajuelo)

A Bologna légiósa szerint Bernd Storck szövetségi kapitánynak egyrészt azért van nehéz dolga, mert nem áll elegendő idő a válogatott felkészülésére, másrészt a nemzeti csapat tagjai nem topligákban játszanak, harmadrészt pedig aki erős bajnokságban van, nem jut elég játéklehetőséghez. „Lásd az én példámat” – utalt arra, hogy őt is mellőzik klubcsapatában.

Mint arról korábban beszámoltunk, az interjúban Nagy Ádám saját helyzetéről is beszélt. „Nagyon nehéz időszak ez nekem, mert abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy amikor felkerültem a Ferencvároshoz, azt nem egy féléves padozás előzte meg, hanem egyből bedobtak a mélyvízbe és játszani tudtam. Nekem ez most egy új szituáció, próbálok mindent megtenni az edzéseken illetve az edzések után a konditeremben, mert nem szeretnék ennyivel megelégedni, és nem azt szeretném, hogy legyen egy Serie A-s szezonom. Volt, aki már leírt akkor is, amikor kiigazoltam, én most azon vagyok, hogy ezeket megcáfoljam, de inkább azokkal szeretnék majd egy jót beszélgetni, miután ebből kilábaltam, akik igazán hisznek bennem. Nyilván vannak emiatt hangulatingadozásaim, de arra már a legelején rájöttem, hogy ha nem edzek és nem úgy állok hozzá a dolgokhoz, akkor saját magammal cseszek ki.”

A középpályás hozzátette, elsősorban az előrejáték fejlesztésén dolgozik. „Próbálom egyre inkább erőltetni és jobban meglátni a dolgokat. Azért nem estem kétségbe, és szerintem hamarosan újra a pályán lehet látni.”

Nagy a 2015/16-os idényben a Ferencváros színeiben 25 NB I-es meccsen szerepelt, a következő szezonban a Bolognában ugyanennyi találkozón kapott lehetőséget a Serie A-ban, a mostani évadban viszont még egyszer sem léphetett pályára az olasz élvonalban.

További tartalmak