Musorujsag
Élő Eredmények

Nem perli tovább a csapatot az elhunyt versenyzőnő családja

Nem perli tovább a csapatot az elhunyt versenyzőnő családja

Autosport
Véget ért a 2013-ban elhunyt Maria de Villota családja és a Manor F1-es csapata közötti pereskedés – a felek egyezségre jutottak.

Maria de Villota 2012-ben szenvedett súlyos balesetet az akkor még Virgin néven futó istálló tesztversenyzőjeként az angliai Duxfordban. Egy egyenes pályás aerodinamikai teszt során veszítette el uralmát autója fölött, s egy, a pálya közelében álló teherautónak csapódott. Súlyos fejsérülése következtében elvesztette fél szeme világát, és bár hónapokkal később teljesen felépült, 2013 októberében mégis e baleset szövődményei következtében hunyt el.

Családja később pert indított csapata jogutódja, az idén télen megszűnt Manor ellen, annak ellenére, hogy a balesetet kivizsgáló hatóságok korábban megállapították, nincs szükség további eljárásra az érintettekkel szemben.

A spanyol versenyzőnő hozzátartozói szerdán bejelentették, a bírósági ügy véget ért, miután sikerült megállapodniuk a Manor képviselőivel. „Maria de Villota családja örömmel jelenti be, hogy egyezségre jutottunk a Manor F1-es csapatával Maria 2012. július 3-án történt balesete ügyében. A balesetnek számos oka volt, ezek közül az egyik, hogy egy teherautó a boxutca környékén parkolt, emelője pedig kilógott, ám ez nem a Manor hibája volt” – ismerték el.

„A család szeretne köszönetet mondani minden szurkolónak, barátnak és mindenkinek, aki támogatta Mariát a pályafutása előtt és alatt, és különösen azoknak, akik ezt a balesete után tették. És azoknak is, akik továbbra is őrzik az emlékét, és nem felejtik a mosolyát, a rászorulókról való gondoskodását.”

A család most annak az alapítványnak szenteli az idejét, amelyet még De Villota hozott létre az idegkárosodás miatt fogyatékkal élő gyermekek és a szerény anyagi körülményeik miatt nélkülöző emberek megsegítésére.

Borítókép: Maria de Villota (Fotó: Moy / XPB Images)

További tartalmak