„Sainz fiatal, vad, és minden bizonnyal gyors”

Semmit sem szeretne elkiabálni új csapattársával, az istállóhoz Austinban csatlakozó Carlos Sainzcal kapcsolatban a Renault tapasztalt versenyzője, Nico Hülkenberg. Azt azonban biztosra veszi, hogy a fiatal spanyol nagyon gyors.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

Régóta pletykáltak már róla, a múlt héten pedig biztossá vált, hogy Sainz búcsút int a Toro Rossónak, és még idén csatlakozik a Renault-hoz. A csapatváltásra az Amerikai Nagydíj előtt került sor, a fiatal spanyol tehát Austintól vezetheti a sárga-fekete versenygépet. Annak a Hülkenbergnek oldalán, aki – bár hosszú éveket töltött a középmezőnyben – továbbra is a magasan jegyzett pilóták közé tartozik.


Sainz nemrég elmondta, komoly kihívásra számít a német mellett, hiszen azon túl, hogy új márkatársa tehetséges, az idei autót is sokkal jobban ismeri. Az utóbbi időben például rendre ott volt a pontzóna környékén, és küzdött a bajnoki egységekért, míg neki most a beilleszkedés lesz a fő feladata. Persze a spanyol is szeretne pontokat szerezni, hogy – kissé ironikus módon – segítse a Renault a Toro Rossóval vívott küzdelemben.
Carlos Sainz és az új csapattárs, Nico Hülkenberg (Fotó: XPB) Carlos Sainz és az új csapattárs, Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)


Az Auto Motor und Sport nemrég a másik felet is megszólaltatta. Hülkenberg az új csapattárs kapcsán kijelentette, nem ismeri túl jól, és egyelőre semmit sem szeretne elkiabálni vele kapcsolatban. Persze tudja, tehetséges pilótát kap maga mellé. „Csak a paddockból ismerem őt. Nagyon ambiciózus versenyző. Egy kissé fiatal és vad, valamint minden bizonnyal gyors” – mondta.


A 30 éves német pilóta egyelőre nem aggódik amiatt, hogy fiatal csapattársa háttérbe szorítja (vagy legyőzi a hátralévő versenyeken), hiszen jól tudja, Sainznak alkalmazkodnia kell ahhoz az autóhoz, amivel ő már 16 versenyhétvégét teljesített (és amivel a teszteket is abszolválta). „Rendben lesz a dolog. A saját feladataimra fogok összpontosítani. Természetes, hogy mindig van egy időszak, ami a csapathoz való alkalmazkodással telik. Várnunk kell egy kicsit” – magyarázta.


Bárhogy is alakuljon kettejük csatája, a Renault-nak teljesítenie kell az utolsó négy futamon, korábban ugyanis az ötödik hely megszerzését vették célba, jelenleg azonban csak a nyolcadik pozíciót foglalják el a bajnokságban. Igaz, a Haas mindössze egy ponttal előzi meg őket. A Toro Rossótól 10 ponttal maradnak el, a Williamstől pedig 24-gyel.
Renault (Fotó: XPB) Renault (Fotó: XPB)