Musorujsag
Élő Eredmények

Teljes a WTA-világbajnokság egyes mezőnye

MTI
A francia Caroline Garciával teljessé vált az egyes mezőnye a női teniszezők év végi, szingapúri nem hivatalos világbajnokságán.

A versenyeket szervező WTA csütörtöki közlése szerint az utóbbi hetekben remek formát mutató játékos azután került be nyolcadikként, egyben utolsóként az indulók közé, hogy a brit Johanna Konta visszalépett a jövő heti, moszkvai tornától.

A 23 éves Garcia a közelmúltban Vuhanban, majd Pekingben is diadalmaskodott, az e heti, tiencsini viadalon azonban sérülés miatt lemondta a részvételt. A kínai fővárosban a hétfő óta világelső román Simona Halepet verte a döntőben, s ezzel megelőzte Kontát a szingapúri versenyfutásban. A magyar származású brit játékos csak akkor előzhette volna őt vissza, ha Moszkvában bejut a fináléba, visszalépése után azonban már biztos, hogy ez nem fog megtörténni.

Caroline Garcia nyolcadik, utolsó játékosként került a mezőnybe (Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej)

Garcia úgy fogalmazott: nagyon sokat jelent a számára, hogy ott lehet a vb-n, amelyen pályafutása során először indulhat egyesben.

A jövő vasárnap kezdődő eseményen a világ legjobb nyolc játékosa vehet részt az idei tornákon szerzett pontok alapján.

A WTA-vb mezőnye egyesben:

Garbine Muguruza (spanyol), Simona Halep (román), Karolina Pliskova (cseh), Jelina Szvitolina (ukrán), Venus Williams (amerikai), Caroline Wozniacki (dán), Jelena Ostapenko (lett), Caroline Garcia (francia).

A vb-nek lesz magyar résztvevője is: Babos Tímea a cseh Andrea Hlavackovával párosban indulhat.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Babos kettőt rontott, Fucsovics egyet javított
Babos Tímea két helyet rontva a 45. a női teniszezők világranglistáján, amelynek új éllovasa a román Simona Halep. Fucsovics Márton egy helyet javítva a 104. a férfiak legfrissebb tabelláján.
Tenisz
Nadal simán húzta be a pekingi tornát
A világelső Rafael Nadal nyerte meg a pekingi keménypályás tenisztorna férfi versenyét, a vasárnapi döntőben könnyedén verte az ausztrál Nick Kyrgiost.
Sportok