Musorujsag
Élő Eredmények

A közelgő Eb időpontja tuti, a helyszíne még mindig kérdéses

A közelgő Eb időpontja tuti, a helyszíne még mindig kérdéses

MTI
A helyszín minden bizonnyal változik, az időpont viszont nem, így március végén rendezik majd meg jövőre a súlyemelő Európa-bajnokságot, melynek új házigazdáját szombaton jelölheti ki a kontinentális szövetség (EWF).

A 2018-as felnőtt Eb-re eredetileg a törökországi Antalyában került volna sor, ám a nemzetközi sportági szövetség, az IWF szeptember végén bejelentette, hogy kilenc ország, köztük Törökország versenyengedélyét egy évre felfüggesztette, márpedig így nem lehet rendező.

Az orosz médiában ezt követően olyan hírek jelentek meg, hogy a kontinensviadalt elhalaszthatják október végére, így a hét eltiltott európai ország versenyzői ott lehetnének a versenyen.

Antonio Ursi, az EWF elnöke ugyanakkor – az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz oldal híre szerint – most kijelentette, ezek téves információk, s ragaszkodnak az eredetileg tervezett időponthoz.

A 2018-as Eb-ről szombaton dönthet az EWF kongresszusa az albániai Durresben, ahol a 2019-es kontinensviadalról is határozat születhet.

Grúzia közben már bejelentkezett a 2018-as rendezésért, s a helyi sportági szövetség már valamennyi európai országnak levelet írt, melyben az eredeti időpont megtartása mellett érvel.

A nemzetközi szövetség szeptember 30-án Azerbajdzsánt, Fehéroroszországot, Moldovát, Oroszországot, Örményországot, Törökországot, Ukrajnát, Kazahsztánt és Kínát függesztette fel, mivel ezen országok versenyzői három vagy annál több pozitív doppingmintát szolgáltattak a londoni és pekingi olimpiai minták újraelemzése során.

További tartalmak