Musorujsag
Élő Eredmények

A magyar válogatottságról egyeztet Storckkal a BL-csapat kapitánya

t-online.de
Willi Orban többször is egyeztetett Bernd Storck szövetségi kapitánnyal annak lehetőségéről, hogy a magyar nemzeti csapatban szerepelhessen.

Az RB Leipzig csapatkapitányával a szombati, Dortmund elleni bajnoki rangadó apropóján készített interjút a t-online.de. A német-magyar védőtől megkérdezték, eldöntötte-e már, hogy melyik válogatottban kíván szerepelni.

Willi Orban (Fotó: EPA/Filip Singer) Willi Orban (Fotó: EPA/Filip Singer)

„Nem stresszelem magamat azzal, hogy valamilyen határidőt szabok. Egyszerűen kivárok, közben pedig próbálok a klubcsapatomban jó teljesítményt nyújtani. A foci nem kívánságműsor, a posztomon van néhány topjátékos Németországban, az érvényesüléshez nyújtani is kell valamit” – utalt arra, hogy válogatott szinten azért a Nationalelf az elsődleges cél, ugyanakkor nem zárta ki azt sem, hogy Magyarország színeiben fog játszani.

A 24 éves hátvéd elárulta, csapattársa, Gulácsi Péter is rákérdezett már nála az esetleges magyar válogatottbeli szereplésre, sőt, Bernd Storck szövetségi kapitánnyal is egyeztetett már. „Többször is beszéltünk telefonon, de ahogy mondtam, még nincs döntés” – nyilatkozta a játékos, akinek édesapja magyar.

Willi Orban 2015-ben igazolt Lipcsébe, azóta csapatkapitánnyá és nélkülözhetetlen alapemberré vált az együttesben. Az RB Leipzig az előző Bundesliga-szezonban második lett, a mostani idényben hét forduló után a negyedik helyen áll, hat ponttal lemaradva a listavezető Dortmund mögött. A Bajnokok Ligája főtábláján a Monacóval ikszeltek Gulácsiék, a Besiktas otthonában kikaptak, így a G csoport utolsó helyán tanyáznak. A kvartett negyedik tagja a Porto.

További tartalmak