Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso az indianapolisi sisakfestést használja Austinban

Alonso az indianapolisi sisakfestést használja Austinban

Fernando Alonso/Twitter
A McLaren-Honda spanyol klasszisa, Fernando Alonso az indianapolisi 500 mérföldesen használt sisakfestéssel vág neki a jövő héten rendezendő Amerikai Nagydíjnak, remélve, ezúttal több szerencsét hoz neki, mint a májusi versenyen.

Az év egyik legváratlanabb és legnagyobb érdeklődést generáló híre/történése Alonso indianapolisi kalandja volt. A Honda év eleji küszködését látva a spanyol és a McLaren elhatározta, részt vesznek a legendás amerikai futamot, bízva abban, hogy egy ott elért jó eredmény új motivációval tölti el őket. Alonso természetesen különleges sisakfestéssel készült a viadalra.

A szurkolók körében nagy népszerűségnek örvendő fejfedő (vagyis annak fényezése) a jövő héten ismét felbukkan, Alonso ugyanis az Amerikai Nagydíjon is azt viseli majd. A hírt közösségi oldalán tette közzé, a szóban forgó sisakdizájn látványtervének megosztásával.

Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)

A spanyol egyelőre csak remélheti, hogy ezúttal több szerencsét hoz neki a sisak, hiszen bár látványos bemutatkozást produkált Indianapolisban (az időmérő edzésen az ötödik rajthelyet szerezte meg, a futamon pedig végig ott volt a mezőny első felében), egy motorhiba miatt fel kellett adnia a küzdelmet. A remélt új motivációt azonban megkapta, kiemelte ugyanis, sokat tanult az amerikai viadalon, és több alkalommal is azt nevezte szezonja csúcspontjának.

Ami Austint illeti, a Honda javuló formáját látva Alonso egy pontszerzésben bízhat (legalábbis normál körülmények között). Az előző futamok alapján ez nem tűnik túlzó elvárásnak, hiszen a McLaren többször ott volt a Q3-ban, és a pontzónában is.

A hosszabb távú jövővel kapcsolatban Alonso továbbra sem tett bejelentést, igaz, minden valószínűség szerint marad a McLarennél. Az új szerződés részleteiről azonban még folynak az egyeztetések, a spanyol ugyanis több forrás szerint is szeretné elérni, hogy az F1 mellett más versenyeken is indulhasson (nagy céljai közé tartozik a motorsportok mesterhármasának megszerzése, vagyis a monacói, az indianapolisi és a Le Mans-i győzelem).

Fernando Alonso (Fotó: McLaren-Honda-Andretti) Fernando Alonso (Fotó: McLaren-Honda-Andretti)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: IndyCar)

További tartalmak