Musorujsag
Élő Eredmények

Figo nem dobott hátast Messi mesterhármasától

Figo nem dobott hátast Messi mesterhármasától

m4sport.hu/A Bola
Az egykori portugál középpályás, aki a Real Madridban és a Barcelonában is megfordult pályafutása során, nem tartozik azok közé, akit lenyűgözött Lionel Messi teljesítménye az Ecuador ellen világbajnoki-selejtezőn, amelyen mesterhármasának köszönhetően Argentína kiharcolta (3-1) a részvételt az oroszországi seregszemlére.

„Már nem lep meg Messi. Mérkőzésről mérkőzésre ezt a teljesítményt nyújtja, teljesen hozzászoktunk. A futballban dolgozó emberek egy pillanatig sem kétkedtek Argentína továbbjutásában” – magyarázta Luís Figo a Cadena COPE-nak, mi a véleménye az argentin zseni teljesítményéről.

Figo arról is beszélt, hogy a hamarosan az Európai Labdarúgó Szövetségben (UEFA) betöltendő tanácsadói pozíciójában sok más között mennyire fontosnak tartja, hogy a labdarúgás lépést tartson a technika vívmányaival.

Egyik elsődleges feladata lesz, hogy a videóbírót a megfelelő módon építsék be a bíráskodás rendszerébe.

„Ha sikerül elérni, hogy ne legyen túl sok holt idő a játékban, akkor fontos, hogy a technológia és a futball igazodjon egymáshoz annak érdekében, hogy kiiktassuk a bírói hibákat” – érvelt az eddig sokat szidott videóbíró mellett a portugál.

További tartalmak