Illegális autóverseny miatt ítélték el a német válogatott védőt

Összekeverte az autósztrádát a versenypályával, ezért a düsseldorfi bíróság elítélte a német labdarúgó-válogatott védőjét.

A Westdeutsche Zeitung beszámolója szerint a Bayer Leverkusent erősítő Jonathan Tah május 10-én a déli órákban versenyzett a 46-os számú autópályán, Düsseldorf közelében.

A rendőröknek egy fehér BMW és egy fekete Mercedes tűnt fel. A két kocsi már a felhajtó kanyarjából hatalmas sebességgel érkezett a sztrádára, később bevették magukat a belső sávba, ahol szinte összeért lökhárítókkal folytatták a száguldást. A többi sofőr sűrű fékezések közepette igyekezett lehúzódni a két ámokfutó elől, a járőrök jelentése szerint az egész jelenetnek „párbaj jellege” volt. A két kocsi sebességéről sajnos nincs információ.

Jonathan Tah (Fotó: EPA/Friedemann Vogel) Jonathan Tah (Fotó: EPA/Friedemann Vogel)Amikor a rendőröknek sikerült megállítaniuk a fehér BMW-t, abból Jonathan Tah szállt ki, aki tagadta, hogy versenyzett volna, ahogyan azt is, hogy jobbról is előzött volna.

A düsseldorfi bíróság csütörtökön 600 eurós pénzbüntetésre ítélte és egy hónapra eltiltotta az autóvezetéstől a 21 éves hátvédet, de két büntetőpont is jár neki. A lap szerint a fiatal futballistának szerencséje volt, mivel még nem lépett hatályba az az új törvénytervezet, amely akár három évig terjedő börtönbüntetéssel is sújtaná az illegális autóversenyek résztvevőit. A játékos egyébként nem jelent meg a tárgyaláson.

Jonathan Tah (Fotó: EPA/Friedemann Vogel)A háromszoros válogatott Jonathan Tah tagja volt a tavalyi Európa-bajnokságon szereplő német keretnek, a Leverkusenben pedig kulcsembernek számít.