Massa: A Williams hibázna, ha lecserélne!

A Williams hibát követne el, ha változtatna pilótapárosán – jelentette ki Felipe Massa, aki továbbra is úgy érzi, erős teljesítményt nyújtott idén, ezért megérdemli, hogy folytathassa pályafutását. Kiemelte, az istálló elismert technikai igazgatója, Paddy Lowe támogatja maradását.

Felipe Massa (Fotó: XPB)

Massa mellett még hárman esélyesek a Williams szabad pilótaülésére: a visszatérésen dolgozó Robert Kubica, a jelenlegi tesztpilóta, Paul di Resta és a Mercedes által támogatott Pascal Wehrlein. A brazil az utóbbi időben többször elmondta, készen áll a folytatásra, mostanában pedig egyre hangosabban kampányol maga mellett.


„Eléggé frusztráló lenne, ha a csapat olyan irányba indulna, ami rossz lenne számára, ahelyett, hogy megtartja a jelenlegi párost” – jelentette ki legutóbb. „Lance nagyon sokat fejlődött, és legyünk őszinték, én is remek munkát végeztem. A csapat most követ egy irányt, és szerintem pozitív lenne, ha ezt tartani tudnánk. Ha változtatnak valamin, akkor előfordulhat, hogy az a lépés kevésbé lesz kifizetődő, mintha megtartottak volna” – magyarázta.


„Azt hiszem, a csapat nagyon jól tudja, milyen teljesítményre vagyok képes. Nem a hibáim miatt tartott ott a bajnokságban, ahol. Azért állok ott, mert három futamon is balszerencsés voltam, és vagy 30 pontot veszítettem. Ha meglennének ezek a pontok, amiket meg kellett volna szereznem, és nem vezetői hiba miatt buktam el őket, akkor a Force India pilótáival harcolnék” – hangsúlyozta.
Felipe Massa (Fotó: XPB) Felipe Massa (Fotó: XPB)


A tapasztalt brazil úgy érzi, Lowe örömmel meghosszabbítaná szerződését, a pilóta kiválasztásakor azonban az anyagi tényezők is döntő fontosságúak lehetnek. „Nagyon kedvelem Paddyt, és egészen biztos, hogy ő jól tudja, mire van szüksége a csapatnak. Talán nem az ő döntése lesz, és megeshet, hogy más dolgokat is figyelembe kell venni. Sajnos a pénz is része a játéknak, és a profi versenyzők valamint csapatok szempontjából sajnos nem a megfelelő módon. Ezért gondolom, hogy ha a Williams tartja az irányt, akkor profi csapatként viselkednek. Ha nem, akkor másra gondolnak…”


Kiemelte, akkor lenne a legboldogabb, ha már a Brazil Nagydíj előtt megtudná, mit hoz számára a jövő, hiszen így egyértelmű volna, ez lesz-e az utolsó fellépése hazai közönsége előtt (tavaly már elbúcsúztatták, 2017-re azonban visszatért, hogy tapasztalataival segítse a Williamst, miután Valtteri Bottas a Mercedeshez igazolt). „Nekem és a csapatnak is jobb lesz, ha már Brazília előtt tudjuk. Motivált vagyok, úgy érzem, a legjobbat hoznám ki az autóból, és jól együttműködnék a csapattal.”


Megkérdezték, átadná-e a helyét a szezonzáróra, ha a csapat más mellett voksol, ezzel hazai versenyét téve pályafutása utolsó F1-es viadalává. „Nem tudom. Várnunk kell, és idővel dönteni. Ha Brazíliában még nem tudom, akkor ki kell élveznem a hazai hétvégémet. Ez nem jelent egyet azzal, hogy mindenkitől el kell búcsúznom. Ha várnom kell pár hetet, attól még nem változik meg teljesen az életem. Talán úgy állok majd hozzá, hogy ezek lesznek az utolsó versenyeim. Senkinek sem kel bizonyítanom, hiszen tudják, mire vagyok képes. Ez nem arról szól, hogy minden egyes pont, vagy időmérő változtat a jövőmön, vagy az emberek véleményén” – zárta gondolatát.
Felipe Massa (Fotó: XPB) Felipe Massa (Fotó: XPB)