Musorujsag
Élő Eredmények

Szakkommentátort vert az elnök, nevetnie kell az eltiltását hallva

Szakkommentátort vert az elnök, nevetnie kell az eltiltását hallva

MTI
Tizennégy hónapos eltiltást kapott Christian Constantin, az FC Sion futballklub elnöke, amiért szeptember végén megvert egy szakkommentátort.

A svájci liga fegyelmi bizottságának döntése értelmében a sportvezető a következő bő egy évben nem léphet be olyan stadionba, amelyben bajnoki-, kupa-, vagy válogatott-mérkőzést rendeznek. A szervezet közleménye úgy fogalmaz, Constantin viselkedése „egyértelmű és komoly erőszak”, amely „alapjaiban ingatja meg a labdarúgás értékeit”.

Az elnök egy újságcikkben úgy nyilatkozott a döntésről, hogy „nevetnie kell rajta”, s szóvá tette, hogy a fegyelmi bizottság meg sem hallgatta őt az esetről. „Ha háborút akarnak, megkapják. Meglátjuk, a végén ki marad majd talpon” – jelentette ki a Le Matin hasábjain. Hozzátette, mivel kifizette a bérleti díjat csapata stadionjának páholyában, tervei szerint ott lesz a lelátón a St. Gallen elleni, vasárnapi bajnokin.

A sportvezető szeptember végén az FC Lugano vendégeként aratott 2-1-es győzelem után pofon vágta, meglökte és meg akarta rugdosni Rolf Fringert, a válogatott volt szövetségi kapitányát, amiért Constantin szerint hetek óta ócsárolta őt, a tévéműsorokban nárcisztikusnak nevezte, s azt állította, hogy semmi empátia nincs benne. A 60 éves szakember a földre esett a támadás következtében.

Az eset első következményeként Constantinnak meg kellett válnia alelnöki pozíciójától a 2026-os téli olimpiára jelentkező Sion pályázati bizottságában.

További tartalmak