Musorujsag
Élő Eredmények

Bozsik Péter csak a nagyválogatottnál tudja elképzelni Marco Rossit

M4 Sport
Bozsik Péter szerint Marco Rossi irányításával a magyar labdarúgó-válogatott szorosabb eredményeket érhetne el az erősebb csapatok ellen.

Mint arról korábban írtunk, a Magyar Labdarúgó Szövetség kedden hallgatja meg Bernd Storck szövetségi kapitány beszámolóját a világbajnoki selejtezősorozatról, a pletykák pedig máris beindultak, hogy amennyiben menesztik a német trénert, ki követheti őt a poszton. Az egyik esélyesnek azt a Marco Rossit tartják, aki az előző szezonban bajnok lett a Honvéddal, jelenleg pedig a szlovák élvonalban szereplő dunaszerdahelyi FC DAC vezetőedzője.

Huszonnégy év után bajnok a Honvéd - Marco Rossi vezetőedző (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) Huszonnégy év után lett bajnok a Honvéd – Marco Rossi vezetőedző (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Bozsik Péter szerint a keddi döntésig nem szerencsés az állítólagos jelöltek esélyeit latolgatni, hiszen még azt sem tudni, tényleg szakít-e az MLSZ Storckkal. Az M4 Sport szakértője a bajnoki fordulót beharangozó, Játékoskijáró című műsorban ugyanakkor kérdésre válaszolva úgy vélekedett, az olasz edzők taktikában erősek, ez pedig jól jöhetne az esélyesebb válogatottak ellen.

„Az olasz edzők taktikailag rendkívül felkészültek. Az biztos, hogy el tudják rontani az ellenfél játékát, tehát lehet, hogy erősebb ellenfelek ellen szorosabb meccseket tudnánk játszani, mert képesek arra, hogy a gyengébb játékosállománnyal is esetleg jobb eredményt érjenek el. Más kérdés, hogy őt csak a felnőtt válogatottnál tudnám elképzelni, utánpótlás szinten nem biztos, mivel az a futballfilozófia, amit ő és az olasz edzők többsége képvisel, nem biztos, hogy hosszú távon előremutat” – mondta a korábbi szövetségi kapitány, aki jelenleg a Komárom-Esztergom megyei első osztályban szereplő Komárom VSE vezetőedzője.

A pletykák szerint egyébként Storck menesztése esetén Rossi mellett Lőw Zsolt, Paulo Sousa, László Csaba, Bölöni László, Szélesi Zoltán és Herczeg András számít esélyesnek.

További tartalmak