Musorujsag
Élő Eredmények

A Honvéd a nyomás ellenére sem tér le az utánpótlás-nevelés útjáról

A Honvéd a nyomás ellenére sem tér le az utánpótlás-nevelés útjáról

M1/m4sport.hu
Magyar, lehetőleg saját nevelésű labdarúgókkal célozzák meg a nemzetközi kupaszereplést Kispesten - mondta George F. Hemingway, aki az M1 Ma Este című műsorában többek között beszélt az U19-es csapat BL-szerepléséről, az épülő utánpótlás-centrumról, valamint az új stadionról is.

A hétvégén hat húsz éven aluli labdarúgóval a kezdőjében verte a Haladást a Honvéd gárdája, amelynek U19-es csapata – a nagyokhoz hasonlóan – bajnoki címmel zárta az előző szezont, így indulhatott az idei UEFA Ifjúsági Ligában, azaz az ifi BL-ben.

A kispestiek tulajdonosa, George F. Hemingway az M1 Ma Este című műsorában elmondta, üdvözítőnek tartja ezt az utat, amelyről nem kíván letérni annak ellenére, hogy nyomás alatt, eredménykényszerben van csapata.

A klubelnök szerint egyébként ez nem egyedülálló, hiszen például a Fraditól vagy a Viditől is elvárják az eredményeket, viszont a két említett csapat olyan anyagi helyzetben van, hogy megengedheti magának, hogy légiósokat igazoljon. „Mi máshogy működünk, mi magyar játékosokkal szeretnénk elérni ezt a célt” – mondta a nemzetközi kupaszereplésről Hemingway.

Hogy járható ez az út, azt az is mutatja, hogy az U19-es csapat 2-2-es odavágót követően szerdán az ifjúsági Bajnokok Ligájában lép pályára a montenegrói Sutjeska Niksic ellen. Hemingway bizakodó a továbbjutást illetően, hiszen a kispestieknél rengeteg nemzetközi meccset játszanak a fiatalok, akik érzik a tét súlyát.

„A tempó más, az iram más. Játékosmegfigyelők jönnek, nézik őket nemzetközi szinten is, úgyhogy szerintem minden játékos érzi, hogy ez egy nagyon fontos dolog” – mondta. Az üzletember azt is hozzátette, az ifi BL lebonyolítása más, mint a felnőttek mezőnyében. Itt nincsen csoportkör, egyenes kieséses rendszerben dől el a továbbjutás, így még kevesebb a hibázási lehetőség.

Hemingway beszámolt, nemrégiben meglátogatta a Honvéd épülő utánpótlásnevelési-centrumát, amelyben többek között helyet kap nyolc pálya, iskola és kollégium is. A komplexum várhatóan 2018 első negyedévében lesz kész, mikor pedig az elkészült, belefognak a stadionépítésbe.

A Honvéd szerdán 17 órakor, a Bozsik Stadionban a montenegrói Sutjeska Niksic ellen játszik az UEFA Ifjúsági Ligában. A mérkőzés ingyenesen megtekinthető.

További tartalmak