Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso semmit sem bánt meg

Alonso semmit sem bánt meg

F1i
Noha 2006 óta egyszer sem volt világbajnok, az elmúlt négy évben pedig futamgyőzelmet sem szerzett, Fernando Alonso egyetlenegy – sokak szerint peches, mások szerint pedig hibás – döntését sem bánta meg, amit Forma–1-es pályafutása során hozott.

Miután két bajnoki címet szerzett a Renault-val, Alonso a McLaren-Mercedeshez igazolt, ahonnan egy év után távozott a Lewis Hamiltonnal vívott ádáz csatát, és az istálló vezetőivel való összetűzést követően. A spanyol két évig ismét a Renault-t erősítette, ezekben a szezonokban viszont távol volt a bajnoki trófeától, nem úgy a Ferrarinál, ahol 2010 és 2014 között kétszer is közel került hozzá.

El viszont egyszer sem hódította, így elfogadta a McLaren-Honda ajánlatát, ahol egy új projektet kellett volna sikerre vinni. A japánok azonban három év alatt egyszer sem tudtak ütőképes erőforrást készíteni, így a csapat megrekedt a mezőny második felében, Alonsónak pedig a pontszerzésért is harcolnia kellett. Balszerencsés döntések sorozata – mondják sokan a fenti váltások kapcsán, Nico Rosberg viszont nemrég kijelentette, a spanyol saját hibás lépéseinek köszönheti sorsát.

Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Ő maga azonban továbbra sem érzi, hogy hibázott volna. Rosberg kijelentése kapcsán elmondta, az adott pillanatban, az adott körülmények és a Forma–1 természetének ismeretében ezek a döntések helyesnek tűntek. „Gyakran elmondom ezt. Minden egyes alkalommal a legjobb döntést hoztam. A leglogikusabb lépést választottam. Sajnos, kristálygömböm az nincs” – hangsúlyozta.

Kiemelte, pályafutása során nemcsak ő hozott olyan döntéseket, melyek végül nem a várt eredményt hozták. „Ami velem történt, az hasonló ahhoz, ami Michael Schumacherrel esett meg a Mercedesnél, ahol nem mentek túl jól a dolgai” – utalt a hétszeres világbajnokra, aki egy hároméves távollét után hazai csapatával tért vissza, ami sokáig csak kereste a helyes utat. „Vagy ott van például Lewis Hamilton is. Neki sem volt túl jó az első éve a Mercedesnél” – folytatta Alonso.

Elmondta, egyik választást sem bánta meg, sőt örömmel fog visszatekinteni. csapataira „Büszke vagyok arra, hogy a Renault-nál, a McLarennél és a Ferrarinál is vezethettem. Amikor csatlakoztam ezekhez a csapatokhoz, senki sem kritizálta a döntésemet, vagy mondta, hogy rosszul választottam. Utólag persze minden más, de büszke vagyok arra, milyen csapatoknál voltam” – zárta gondolatát.

Fernando Alonso (Fotó: McLaren) Fernando Alonso (Fotó: McLaren)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak