Musorujsag
Élő Eredmények

Austinban rózsaszínbe öltözik az F1

Austinban rózsaszínbe öltözik az F1

F1i, Pirelli
A Forma–1, a szponzorok, az austini pálya és a Pirelli is támogatja a mellrák elleni küzdelmet, ennek jelképeként pedig több felfestés is rózsaszín lesz, de az ultralágy abroncsok színét is megváltoztatják erre a hétvégére.

A tengerentúlon évek óta megszokott már, hogy az október a „rózsaszín hónap”, melynek keretén belül több sportoló is rózsaszín kiegészítőket visel a különböző bajnokságokban, hogy felhívja a nők figyelmét a mellrák veszélyeire, és a maga módján támogassa a betegség elleni küzdelmet. Idén az Amerikai Nagydíj helyszíne, és az F1 is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Az austini pálya és a királykategória is együttműködésbe kezdett a Susan G. Komen Alapítvánnyal, a világ vezető mellrákellenes szervezetével. Ennek értelmében több szponzorral, televíziós társasággal, valamint a csapatokkal és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) közösen indítanak kezdeményezéseket az ügy érdekében, valamint hívják fel a figyelmet annak fontosságára (a pálya több „fontos része” kap például rózsaszín festést a hétvégére).

Ferrarik Austinban (Fotó: xpbimages.com) Ferrarik Austinban (Fotó: xpbimages.com)

„Nem tudom, más országokban is így van-e, de az Egyesült Államokban ilyenkor gyakran megjelenik a rózsaszín, főleg a különböző sporteseményeken, hogy segítsék a mellrák elleni tudatos küzdelmet, és pénzt gyűjtsenek ahhoz”- kezdte a pálya vezérigazgatója, Bobby Epstein. „Most az Amerikai Nagydíjon is szerepet kap a rózsaszín, a cél pedig a pénzgyűjtés lesz. Az F1 együttműködik a Susan G. Komen Alapítvánnyal, és mivel a sport egyben óriási globális platform is, mindez komoly érték azok számára, akiknek az élete jobbá válik a mellrákkal kapcsolatos kutatások segítésével” – tette hozzá.

Hétfő délután a Forma–1 hivatalos beszállítója, a Pirelli is jelezte, csatlakozik a kampányhoz. Az olaszok egy meglehetősen látványos módosítással igyekeznek felhívni a figyelmet a betegség veszélyeire, és az ellene zajló küzdelem fontosságára: Austinban a megszokott lila helyett rózsaszínre festik az ultralágy abroncsok oldalfalát. „Ez a szimpátiánk és a szolidaritásunk jelképe, valamint egy komoly emlékeztető az ügy fontosságára” – írták.

A mellrák elleni küzdelmet hosszabb ideje támogató Force India eközben egy árveréssel próbál segíteni. Az általuk meghirdetett aukción többek között 2018-as tesztszezonra szóló jegyekre, exkluzív gyárlátogatásra, egy aláírt vezetőszárnyelemre valamint a két pilótával (Sergio Pérezzel és Esteban Oconnal) való találkozásra lehet licitálni.

A Pirelli austini gumifestése (Fotó: Pirelli) A Pirelli austini gumifestése (Fotó: Pirelli)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak