Bármikor nyitott lenne a hazatérésre Borbély Ádám

Nem egy-egy bravúrt, hanem kiegyensúlyozott teljesítményt akar hozni a Lengyelországban légióskodó kézikapus, Borbély Ádám, aki az M4 Sport kézimagazinjában azt is elárulta, ha hazai klub hívná, nem habozna.

Az utóbbi hetekben európai hírnévre tett szert a Wisla Plock magyar kapusa, Borbély Ádám, aki csapata Barcelona elleni BL-meccsén nem egy, hanem két óriási bravúrral vétette észre magát. Természetesen a fiatal játékos is örült a szenzációs védéseknek, ám fontosabbnak tartja, hogy ne egy-egy jó pillanata legyen, hanem kiegyensúlyozott teljesítményt tudjon hozni, mikor megkapja a bizalmat.„Ez más munka. Keményebb, több edzés, és rengeteg utazással jár, de ez a sportolói élet, úgyhogy erre fel vagyok készülve” – nyilatkozta az M4 Sport kézimagazinjának Borbély, aki saját bőrén érzi a különbséget a lengyel pontvadászat és a BL színvonala között, de úgy véli, jó helyre igazolt, „ez volt a következő lépés”.

„Maci”, ahogy Veszprémben becézték, hozza is magát Lengyelországban, ami válogatott meghívót ért. A 22 éves kapus korábban volt már tagja a keretnek, így nem lepte meg Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány meghívója, ugyanakkor nem vett volna rá mérget, hogy ott lehet a nemzeti csapatban.

Borbély élvezi a plocki életet, ám egy percig sem tagadja, várja, hogy hazatérhessen. „Ha kapok egy lehetőséget, bármikor nagyon szívesen visszatérek Magyarországra, hiszen szerintem minden ember otthon szeretne élni, a saját nyelvét szeretné használni. Sokkal könnyebb úgy tartani a kapcsolatot a családdal és a barátokkal, úgyhogy nyitott leszek a hazatérésre.”