Musorujsag
Élő Eredmények

Bemutatkozás előtt Sainz: Tudom, hogy lehetek gyors Austinban

Bemutatkozás előtt Sainz: Tudom, hogy lehetek gyors Austinban

Renault
Az F1-ben debütáló Brendon Hartley mellett Carlos Sainz számára is mérföldkő lesz az austini hétvége. A legfőbb célja idén az lesz, hogy pontokkal segítse hozzá a Renault-t a jobb konstruktőri helyezéshez.

Hogyan készülsz a Renault-val való közös munkára?

Carlos Sainz: Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a csapathoz, és remélem, hogy jó lesz a kezdés. Kemény munka vár ránk Austin előtt, sok mindent meg kell tanulnom, sok emberrel kell megismerkednem. Mindent bele fogok adni, hogy a lehető leghamarabb meglegyen a tempónk, ám jól tudom, hogy némi időre lesz szükségem az alkalmazkodáshoz. De hiszem, hogy meg tudom csinálni.

Mi jelenti majd a legnagyobb kihívást?

Sainz: Fontos, hogy megtapasztaljam, milyen a Renault-nál, hogy megismerkedjek az emberekkel és az autóval. Ez egy nagy kihívás, de motivál is. A szezonhajrában vagyunk, fel kell térképeznem az autó határait, megszokni a kormányt és hasonló dolgok. Állok a kihívás elébe! Jó látni, hogy Enstone-ban mindenki azon dolgozik, hogy a csapat visszakerüljön az élmezőnybe. Biztosíthatom őket arról, hogy én ugyanolyan nagy erőfeszítéseket fogok tenni, mint ők, és mindent el fogok követni, hogy a segítségükre legyek.

Carlos Sainz (Fotó: Renault) Carlos Sainz (Fotó: Renault)

Mi a véleményed az austini pályáról?

Sainz: Az egyik kedvencem, és itt futottam az eddigi egyik legjobb versenyemet is a Forma–1-ben tavaly, amikor hatodik lettem. Magabiztosan utazok oda, tudom, hogy hogyan lehetek gyors Austinban. Csak alkalmazkodnom kell az autóhoz és a mérnökökhöz. Az első szektor különleges. Ez az egyik legjobban megtervezett modern pálya, nagyon gyors, hirtelen irányváltásokkal, nagy G-erőkkel. Szeretem az ilyen típusú pályákat, és ez egy remek lehetőség arra is, hogy feltérképezzem az R.S.17 határait.

Várod már, hogy összemérhesd magad Nico Hülkenberggel?

Sainz: A bajnokságban közel vagyunk egymáshoz, de eddig még túl sok csatát nem vívtunk a pályán. Nagyon várom már, hogy milyen lesz Nicóval dolgozni. Nagyszerű versenyzőnek tartom, az egyik legtehetségesebbnek a rajtrácson. Nagy Forma–1-es tapasztalattal bír már, így lesz mit tanulnom tőle. Remélem, hogy mindketten javítani tudunk a csapat bajnoki helyezésén még a szezon vége előtt.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: Renault)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hivatalos: A Toro Rosso megnevezte Gasly austini helyettesét
A Toro Rosso hivatalosan is bejelentette, Pierre Gasly kihagyja az Amerikai Nagydíjat, hogy harcba szállhasson a japán Super Formula bajnoki címéért, helyét pedig az új-zélandi Brendon Hartley veszi át az austini hétvégére.
Amerikai Nagydíj