Musorujsag
Élő Eredmények

Ecclestone: Nem látnak szívesen a helyszíneken

Ecclestone: Nem látnak szívesen a helyszíneken

Sportsmail
Noha egyértelműen nem adták a tudtára, csupán utaltak rá egy levélben, a Forma–1 korábbi ügyvezetője, Bernie Ecclestone úgy érzi, az új tulajdonosok már nem látják szívesen a versenyhelyszíneken.

Ecclestone januárban, a Liberty Media hatalomátvételekor távozott posztjáról, hivatalosan azonban továbbra is a Forma–1 „tiszteletbeli elnöke” maradt. Többször elmondta, a poszt csupán névleges, vagyis ő már nem szólhat bele a sportág jövőjének alakulásába. Ennek ellenére a szezon elején még több helyszínen is felbukkant, az utóbbi időben viszont nem jelent meg a pályák közelében.

Nemrég elárulta, a júniusi Osztrák Nagydíj óta miért nem látogatott el egyetlenegy versenyhétvégére sem. „Chase Carey küldött egy üzenetet az egyik lánynak az irodában, hogy közölje velem, nincs túl sok irodájuk a helyszíneken. Csak annyi, amennyit a szervezők biztosítanak nekik. Hárman vannak, szóval három irodát használnak. Szóval, nem akarják, hogy elmenjek a versenyekre. Ezt is mondhatták volna. Minden esetre, eleget tettem a kérésnek” – nyilatkozta a Sportsmailnek.

Chase Carey és Bernie Ecclestone (Fotó:  Price / XPB Images) Chase Carey és Bernie Ecclestone (Fotó: Price / XPB Images)

Az interjúban egy, a magánéletét érintő változásról is beszélt: nyolc évtized után hamarosan elhagyja Londont, és feleségével, Fabianával Svájcba költözik. „Egyelőre csak az előkészületek zajlanak. A svájci rezidenciám már 30 éve megvan. Régen elhatároztam már, hogy lesz ott egy házam, és az F1-es vállalatot is át akartam költöztetni, de nem tudtam minden fontos embert rávenni arra, hogy elhagyja Angliát” – magyarázta a 86 éves üzletember.

„Ezért maradtam én is ott. De most már nem kell ezzel foglalkoznom. Már elköltözhetek. A személyzet néhány tagja is jön, de nem mindenki. Vissza fogok látogatni Londonba, hogy találkozzam a barátaimmal, és több időt töltünk Brazíliában is, ahol van egy kávéfarmunk. De az otthonom mostantól Svájcban lesz” – hangsúlyozta.

Bár ő maga úgy érzi, nem látják szívesen a helyszíneken, a világbajnokság történéseit azért figyelemmel követi. Nyilatkozata során például Sebastian Vettel és Lewis Hamilton összecsapásáról is beszélt, kiemelve, a kezdetbe ígéretesnek tűnő párharc hamarosan végleg eldől. „Lewis nyerni fog a következő futamon, Austinban” – jósolta határozottan. „Nagyszerűen vezetett ebben a szezonban, míg a Ferrari felébredt, majd visszaaludt” – zárta gondolatát.

Bernie Ecclestone és Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com) Bernie Ecclestone és Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com)
Borítókép: Bernie Ecclestone (Fotó: Price / XPB Images)

További tartalmak