Herczigék nem pezsgőztek: remélik, jövőre nem lesznek magyar bajnokok

A Mecsek-rali megnyerésével biztosította be abszolút magyar bajnoki címét a Herczig Norbert – Bacigal Igor páros. A pilóta az M4 Sportreggeliben azzal zárta mondandóját, hogy az idényzáró hétvégére már el sem utaznak, jövőre pedig nem a hazai porondon szelnék a kilométereket.

Vasárnap óta Herczig immár négyszeres, társa háromszoros bajnoknak vallhatja magát. Pedig mint kiderült, egyáltalán nem így készültek Pécsre, ezért aztán nem volt az az óriási, frenetikus ünneplés, mint tavaly, a mindig különleges elsőről nem is beszélve.

Az ok, hogy a rajt előtt nem számolták ki, miként kéne alakulnia a versenynek ahhoz, hogy bebiztosítsák az abszolút bajnoki címüket. Viszont közben számukra is nyilvánvalóvá vált, hogy révbe érhetnek. Mivel az utolsó pillanatokig változhatott volna a helyzet, ezért „senki nem készült arra, hogy a Széchenyi téren pezsgőzni kelljen”.

A Skoda Fabia R5-öt vezető Herczig kiemelte a mögöttük álló stáb professzionalizmusát, és már azt is elárulta, az Eger-ralin el sem indulnak, inkább elkezdenek felkészülni a 2018-as szezonra, amelyben reményeik szerint már nem a magyar bajnokságban indulnak. Nagy vágyuk kilépni a nemzetközi mezőnybe, a rali-Eb-s szerepléssel kapcsolatban egyelőre folynak a tárgyalások, nem is állnak rosszul, december elejére kristályosodik ki, tényleg sikerül-e elérniük a nagy célt.