Musorujsag
Élő Eredmények

Banda búcsúzott az íjász-vb-n

MTI
Az olimpiai kategóriában szereplő Banda Árpád a második fordulóban kikapott, így nem jutott a legjobb 32 közé a pályaíjász-világbajnokság szerdai versenynapján, Mexikóvárosban.

A rangsorolóban 120 indulóból az előkelő 13. pozíciót szerezte meg, így a századikként továbblépett Marcus Vinicius de Oliveira Porto ellen kezdte meg szereplését Banda. A nemzetközi szövetség eredményközlése szerint az első szettben két, a másodikban három körrel bizonyult jobbnak brazil vetélytársánál (4-0), aki ezt követően egy 29-28-ra megnyert szettel szépített. A negyedik szettben aztán ismét a stabil teljesítményt nyújtó magyar íjász bizonyult jobbnak, így 6-2-es sikerrel vette az első akadályt.

A második fordulóban a 32 közé jutásért Rick van der Ven következett, a rangsorolóban 52. helyen zárt holland azonban gyengén kezdett, 27-25-ös szettel Banda került előnybe. A két éve ezüstérmes, Európa-bajnok Van der Ven egy 28-27-es hármas sorozattal egyenlített, ám a harmadik szettben első vesszőjével nagyot rontott, mindössze hatost lőtt, így 27-23-mal ismét Banda vette át a vezetést (4-2). A negyedik felvonásban a holland remek teljesítményt nyújtott, 29-26-tal egyenlített, majd a döntő szettben 28-26-ra bizonyult jobbnak, így 6-4-re megnyerte a találkozót.

Magyar idő szerint 20.45 órakor a csigásoknál a kieséses szakaszban Hung Ju-cse ellen megkezdi szereplését Orosz Viktor. A magyar versenyző 60., a tajvani 53. helyen zárta a hétfői rangsorolót.

További tartalmak