Musorujsag
Élő Eredmények

Az eső is megérkezhet Austinba

Az eső is megérkezhet Austinba

F1Fanatic
Noha nem várható akkora káosz, mint volt két évvel ezelőtt, az időjárás idén is okozhat meglepetéseket austini Forma–1-es hétvége során. Az előrejelzések szerint a legnagyobb esélye vasárnap lesz az esőnek, az edzéseket tehát „megúszhatja szárazon” a mezőny.

2015-ben roppant nehéz körülmények fogadták a száguldó cirkuszt Texasban: a heves esőzések miatt a második szabadedzést törölni kellett, és az időmérőt sem lehetett az eredeti terveknek megfelelően, szombaton megtartani. Végül vasárnapra halasztották, a Q3-at azonban így sem tudták teljesíteni a rossz pályaviszonyok miatt.

Később maga a futam is vizes pályán vette kezdetét, idővel azonban felszáradt az aszfalt, vagyis az időjárás a „főműsort” befolyásolta legkevésbé. Idén az előrejelzések szerint pont vasárnap lesz legnagyobb az eső valószínűsége (60%), igaz, valamivel a verseny startja előtt.

Arra, hogy pénteken és szombaton is megérkezzen az égi áldás, egyelőre kevés esély mutatkozik. A szabadedzések – és az időmérő – ideje alatt a levegő hőmérséklete várhatóan 30 Celsius fok körül lesz, vasárnap viszont hűvösebbre kell számítaniuk a csaptoknak, akkor ugyanis nem valószínű, hogy 25 fölé kúszik majd a hőmérő higanyszála.

A hűvösebb aszfalthőmérséklet idén a bajnokesélyesek közül inkább a Mercedesnek kedvezett (melegben pedig a Ferrari volt ütőképesebb), az esőben pedig a Red Bullnál és a McLarennél bízhatnak igazán, ezen istállók autói ugyanis általában jól mozognak a vizes pályán.

Maurizio Arrivabene és Gino Rosato a 2015-ös austini esőben (Fotó: xpbimages.com) Maurizio Arrivabene és Gino Rosato a 2015-ös austini esőben (Fotó: xpbimages.com)
Borítókép: A 2015-ös Amerikai Nagydíj rajtja (Fotó: xpbimages.com)

További tartalmak