Musorujsag
Élő Eredmények

Button szerint Hamilton beérheti Schumachert

Button szerint Hamilton beérheti Schumachert

F1Fanatic
A negyedik bajnoki diadal kapujában álló Lewis Hamilton akár beállíthatja Michael Schumacher rekordját, vagyis eljuthat hét világbajnoki címig – véli a korábbi csapattárs, Jenson Button, aki a könyvéből kiragadott, és „félreértelmezett” részletet is tisztázta.

Ha minden neki kedvezően alakul, Hamilton már Austinban megszerezheti pályafutása negyedik világbajnoki címét, vagyis egy lépéssel ismét közelebb kerülhet Schumacher rekordjához. Idén egyébként rajtelsőségek tekintetében már „megelőzte” a német klasszist, az újabb rekorddöntés azonban egyelőre meglehetősen távolinak tűnik.

Honfitársa azonban nem tartja elképzelhetetlennek, hogy ezt a mérföldkövet is eléri. „Ha a tényeket és a statisztikákat nézzük, még mindig Michael a legnagyobb” – nyilatkozta a BBC-nek. „Viszont az időmérők tekintetében már átlépte. Ha a bajnoki címeket nézzük, egy kicsit még le van maradva. Azt hiszem, őszintén kijelenthetjük, hogy nagyon jó esélye van arra, hogy idén nyerjen. Remélem, sikerül is neki, hiszen a tavalyi éve eléggé kemény volt” – magyarázta.

„Akkor eléggé balszerencsés volt, idén viszont a szerencse is mellé állt. Megérdemli, hogy megnyerje a világbajnoki címet” – jelezte, hogy a szerencse mellett azért a korábbi csapattárs teljesítményével sem volt gond. „Ha továbbra is a sportban marad, és továbbra is versenyképes lesz, akkor közel kerülhet a hét világbajnoki címhez. Az idő majd megmondja” – tette hozzá.

Jenson Button most megírta, mit rejtettek el azok a mclarenes közös mosolyok... (Fotó: XPB) Jenson Button és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Button azokra a cikkekre is reagált, melyek új önéletrajzi cikke nyomán íródtak, és azt állították, írásában furcsának nevezte honfitársát. Most igyekezett egyértelművé tenni, hogy kiforgatták a szavait, ő ugyanis nem Hamiltonról, hanem kettejük kapcsolatáról írta, hogy furcsa volt. „Olvastam ezeket a minap. Készítettek velem néhány interjút a könyvem megjelenése kapcsán, és rá is jöttem, miért nem szeretek nyilatkozni” – hangsúlyozta.

„Kiragadták a szavaimat. A könyvben nem azt mondom, hogy Lewis furcsa, hanem a kettőnk kapcsolata volt az. És feszült is. De ez mindig így lesz. Világbajnokok voltunk ugyanannál a csapatnál, ráadásul mindketten britek, egy brit csapatnál. Csak azt mondtam, hogy néha furcsán viselkedett. Ez kicsit más. Ezért is fontos a könyv. Ott az én szavaim vannak, amiket nem ragadtak ki, hogy címeket faraghassanak belőlük” – jelezte.

Amikor megkérdezték, min változtatna leginkább a jelenlegi Forma–1-ben, a korábbi világbajnok a DRS-t és a most használt erőforrásokat említette. „Csak tisztán, versenyzői szempontból próbálnék megszabadulni a DRS-től. Senkit sem izgatnak az ezzel történő előzések. Talán találhatnánk más módot, hogy nagyobb legyen a harc. A másik a hang. Ezek az 1,6 literes V6-os turbók nem hangzanak túl jól. Régimódi versenyző vagyok, és emlékszem a V10-esekre meg a V8-asokra. Persze a világ változik, zöldebbnek kell lenni, de egy igazi pilóta mindig a V10-re fog esküdni” – zárta gondolatát.

Jenson Button (Fotó: Price / XPB Images) Jenson Button (Fotó: Price / XPB Images)
Borítókép: Michael Schumacher és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak