Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Alonso aláírta új szerződését!

Hivatalos: Alonso aláírta új szerződését!

McLaren
Végre tisztázódott Fernando Alonso sorsa. A kétszeres világbajnok 2018-ban újabb szezonnak vág neki a McLarennel – ezúttal már Renault-motorral.

A spanyol sajtó csütörtökre jósolta a nagy bejelentést, Zak Brown ügyvezető igazgató a hét közepén pedig szintén arról beszélt, már lényegében elkészült Fernando Alonso új szerződése. A csapat által föltett videó, melyen Brown egy méretes mappát tesz az asztalra a spanyolos „Perfecto” megállapítás kíséretében, már árulkodó volt, nemkülönben a spanyol és francia nyelvleckékről szóló kisfilm, melyhez azt írták, Woking már 2018-ra készül ezzel.

A végén Fernando Alonso is megszólalt: „Jövőre találkozunk!” Ha már mindenki előre tudta, Woking e sajátos formáját választotta annak hivatalos bejelentéséhez, hogy a spanyolok kedvence 2018-ban is a McLaren versenyzője lesz!

 

Némi időhúzás után persze az erről szóló hivatalos közleményt is kiadta a brit alakulat, melyben az együttműködés meghosszabbításáról adnak hírt, valamint arról, hogy 2018-ban is Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne párosa vezeti az autóikat. „A hírek aláhúzzák Fernando McLaren iránti elkötelezettségét, a szervezetünkkel való hosszú távú kapcsolatát, valamint a hitét abban, hogy izgalmas lehetőségek rejlenek a McLarenben” – írták, szerződése pontos időtartamára nem kitérve.

„Fantasztikus, hogy folytathatom a kapcsolatomat a McLarennel” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok. „A szívem végig azt súgta, maradjak, és itt igazán otthon érzem magam. Ez egy fantasztikus csapat, hihetetlen emberekkel, akik barátságosak, és ehhez foghatót még sosem tapasztaltam a Forma–1-ben. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy itt versenyezhetek.”

„Szintén fontos, hogy a McLaren rendelkezik a szükséges technikai és anyagi háttérrel ahhoz, hogy gyorsan futamokat és világbajnokságot nyerjen az F1-ben. Bár az elmúlt évek nem voltak könnyűek, sosem felejtettük el, hogyan kell nyerni, és hiszem, hogy hamarosan újra sikerülhet. Az elmúlt három év lökést adott nekünk a jövőnk megtervezéséhez és felépítéséhez, és már nagyon várom az út kezdetét! Izgatottan várjuk, mit hoz a jövő, és már most keményen dolgozok azért, hogy sikereket érjünk el.”

Fernando Alonso (Fotó: McLaren) Fernando Alonso (Fotó: McLaren)

Zak Brown ügyvezető igazgató különleges értéknek tekinti Alonsót, aki szerinte egyben a „modern korszak legkiválóbb és legtehetségesebb versenyzője.” Elmondása szerint nem is lehetett kérdés, hogy vele akarják folytatni. „Az elhivatottságával még vonzóbbá és erősebbé tehetjük a McLaren Csoportot, és még nagyobb magabiztossággal vágunk neki a 2018-as szezonnak, melyben jelentős előrelépést szeretnénk elérni. Fernando tudja, milyen irányba haladunk. A részvényeseinknek ambiciózus terveik vannak az egész csoporttal, és az F1-es siker az alappillére a stratégiánknak. Fernandóval kétség sem férhet hozzá, hogy olyan versenyzőnk lesz, aki képes elérni a célunkat, hogy újra nyerjünk az F1-ben. Higgyék el, mind ezt akarjuk” – fogalmazott az amerikai.

Éric Boullier versenyigazgató szerint Alonsónál jobb versenyzőt keresve sem találnának vasárnap délutánonként, és beszédes, hogy ezt az egész paddock elismeri. „Nyíltan megmondta nekem, hogy szereti ezt a csapatot, hogy a szíve azt mondja, maradnia kell. A mostani bejelentésből kiderül, hogy mennyire elkötelezett a versenyzés és a McLarennel elért sikerek iránt. Miközben az elmúlt években gyakran voltunk mindannyian frusztráltak, most úgy érezzük, tartani tudjuk az ígéretünket, és versenyképes autót biztosíthatunk számára a következő szezonban.”

„A versenyzők terén meglévő állandóság apró, de fontos része annak, hogy a csapatunk megőrizhesse a lendületét, és Fernandóval és Stoffellel boldogan kezdünk egy új fejezetet, mert hisszük, hogy miénk  a legjobb  versenyzőpáros a Forma–1-ben.”

A McLaren mostani bejelentésével már csak három csapatnál maradt üres ülés 2018-ra. A Williamsnél Felipe Massa, Robert Kubica, Paul di Resta és Pascal Wehrlein küzdenek azért, hogy Lance Stroll csapattársai lehessenek; a Saubernél Marcus Ericsson és Pascal Wehrlein helye sincs biztonságban a Ferrari két növendéke, Charles Leclerc és Antonio Giovinazzi miatt; míg a Toro Rosso két helyére Danyiil Kvjat, Pierre Gasly és Brendon Hartley pályázhat.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: McLaren)

További tartalmak