Musorujsag
Élő Eredmények

Kiderült, miért száműzték Nagy Dominiket a Legia keretéből

ekstraklasa.hu
A lengyel bajnokságban szereplő Legia Warszawa vezetőedzője és tulajdonosa is nyilatkozott a tartalékcsapatba száműzött magyar középpályás helyzetéről. Szavaikat összegezve: összetett probléma áll Nagy Dominik büntetésének hátterében.

Mint ismert, Nagy Dominiket a héten kitették a Legia első csapatából, a lengyel sajtóban több helyen is az m4sport.hu stábjának adott nyilatkozatát jelölték meg a döntés okaként, de ezt a vezetőedző, Romeo Jozak és az elnök, Dariusz Mioduski sem erősítette meg, inkább a futballista hozzáállását kritizálták.

Nagy Dominik (Fotó: m4sport.hu) Nagy Dominik (Fotó: m4sport.hu)

Jozak arról beszélt, hogy Nagy egy tehetséges futballista, de a tehetségnek sok összetevője van és nem kizárólag a futballtudást jelenti. A tréner hozzátette, sok olyan tehetséges játékost látott már, aki a negyedik ligában fejezte be pályafutását, mert nem minden tekintetben bizonyult elég jónak.

A tréner a „komoly döntés” hátteréről azt mondta, olyan játékosokra van szüksége az öltözőben, akik elszántak és pozitív energiát sugároznak, Nagy ennek nem felelt meg, ezért került ki a csapatból. Ha ezen változtat, ismét az első keret tagja lesz.

Dariusz Mioduski tulajdonos ehhez annyit tett hozzá, hogy támogatta az edző döntését, aki a Ferencváros korábbi játékosának fejét akarja rendbe tenni, mert az utóbbi időben gyengén játszott és nem a futballra koncentrált, úgy gondolta volna, hogy jár neki a hely az első csapatban, ezzel szemben hétről hétre bizonyítania kell az értékét.

fotó - MTI/PAP/Piotr Polak Nagy Dominik (fotó: MTI/PAP/Piotr Polak)

„Ha sztár akar lenni, akkor sztárként kell teljesítenie” – mondta az elnök Nagy Dominikról, aki a 2017/2018-as szezonban kilenc bajnoki mérkőzésen 810 lehetséges játékpercből 645-öt töltött a pályán, egy-egy gólt és gólpasszt ért el. A Legia a várakozásoknál gyengébben szerepel a bajnokságban, 12 forduló után a hatodik helyen áll, a Lech Poznantól elszenvedett 3–0-s vereség után a szurkolók elég nyomatékosan fejezték ki elégedetlenségüket, a játékosokra is kezet emeltek.

A vezetőedző és a tulajdonos nyilatkozatát az ekstraklasa.hu oldal szemlézte.

További tartalmak