Musorujsag
Élő Eredmények

Szélesi Zoltán irányítja a válogatottat 2017-ben – hivatalos

Szélesi Zoltán irányítja a válogatottat 2017-ben – hivatalos

MLSZ
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének döntése értelmében Szélesi Zoltán lett Bernd Storck ideglenes utódja, azaz a 35 éves szakember irányítja a magyar válogatottat 2017 hátralévő mérkőzésein.

Az elmúlt két évben a csapat pályaedzőjeként dolgozó Szélesi Zoltán a Luxemburg elleni idegenbeli és Costa Rica elleni hazai felkészülési mérkőzésen ül a válogatott kispadján novemberben – olvasható az MLSZ közleményében.

Bernd Storck közös megegyezéssel kedden távozott a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, illetve az MLSZ sportigazgatói feladatköréből.

A 35 éves szakember az elmúlt időszakban nemcsak Storck segítőjeként dolgozott, hanem az U17-es válogatott szövetségi edzője is volt. Csapatát idén kijuttatta az Európa-bajnokságra, amelyen hatodik helyen végzett. Ősszel már az újabb generációval szintén sikerrel vette a selejtezősorozat első fázisát, azaz az elitkörbe került az U17-es együttes.

Szélesi játékosként 2004 és 2015 között 28-szor szerepelt a válogatottban. Profi karrierjét az Újpestben kezdte, majd futballozott a német Energie Cottbus, a francia Strasbourg színeiben, hazatérését követően pedig a Debreceni VSC-vel szerepelt a Bajnokok Ligájában. Később még játszott Görögországban és Hollandiában, majd visszatért az Újpesthez, pályafutását pedig a Puskás Akadémiánál fejezte be.

További tartalmak