Musorujsag
Élő Eredmények

Gondolta volna? A világ legjobb szabadrúgáslövője ballábas és argentin

Gondolta volna? A világ legjobb szabadrúgáslövője ballábas és argentin

squawka
Az elmúlt idényeket figyelembe véve a világ három legveszélyesebb szabadrúgáslövője között két Juventus-labdarúgót találunk, de nézhetjük onnan is, hogy két argentint.

Paolo Dybala szerdán ismét bizonyította, vele szemben sorfalban állni legalább annyira jutalom, mint büntetés.

Az SPAL elleni már a hetedik közvetlenül szabadrúgásból elért gólját jelentette a 2015/16-os idény kezdete óta, ezzel egyedül vezeti a topligák (angol, francia, német, olasz és spanyol) vonatkozó rangsorát. Szóval az ellenfeleknek vele szemben kell a legkevésbé cidrizniük, hogy beléjük püföli a labdát, de mindez keserű méz elnézve az eredményességét.

Egyébként Dybala honfitársától, a szintén ballal tüzelő Lionel Messitől és attól a Miralem Pjanictól lépett el, akivel megosztozik a szabadrúgásokon torinói klubjukban.

Mondhatni, a Juvéval szemben díszsorfalat állítanak az olasz kapusok. Az argentin válogatott kicsit más tészta, ott egyelőre az a kérdés, egyáltalán érdemes-e egyszerre pályán lennie Messinek és Dybalának.

 

Dybala egyébként parádés idényt fut eddig, tíz bajnoki után 11 gólos a Serie A-ban, legutóbb a teljes bajnokságban szerzett ennyit.

További tartalmak