Musorujsag
Élő Eredmények
 

Ők alkotják a BL 4. fordulójának álomcsapatát

Nyolc együttes ad játékost a Bajnokok Ligája 4. fordulójának álomcsapatába, amelybe a legtöbb, szám szerint három labdarúgó a Real Madrid ellen brillírozó Tottenhamből került be.

Tottenham Hotspur v Real Madrid - UEFA Champions League
Kapus: Ibrahim Sehic (FK Qarabag)

Senki nem gondolta volna, hogy az azeri csapat képes lesz idegenben pontokat rabolni a 2013/14-es és a 2015/16-os szezon döntősétől, az Atlético Madridtól. Az együttes bosnyák válogatott kapusa, Sehic oroszlánrészt vállalt az 1–1-es döntetlenben, a Bajnokok Ligája 4. fordulójában ő mutatta be a legtöbb védést, szám szerint 13-at. Ezzel pedig összesítésben feltornázta magát a második helyre, a mostani BL-szezonban ugyanis 21 védés szerepel a neve mellett (akárcsak a sahtar doneckes Andriy Pyatov). Nála csak a Maribor hálóőre, Jasmin Handanović rendelkezik jobb mutatóval, ő 24-szer mentette meg góltól a csapatát.

Jobbhátvéd: Kieran Trippier (Tottenham Hotspur)

A 27 éves angol játékos Kyle Walker távozása után lett a Sarkantyúsok első számú jobbhátvédje, s olyan jó teljesítményt nyújt a mostani szezonban, hogy az angol válogatott szövetségi kapitány, Gareth Southgate rendre bizalmat szavaz neki a nemzeti csapatban. Nem is csoda, hiszen a Real Madrid elleni 3–1-es győzelem alkalmával is bizonyította, hasznos tagja a Tottenhamnek, ő alakította ki a legtöbb helyzetet a BL-címvédő ellen, az egyikből pedig gól is született, beadását Dele Alli lőtte a kapuba (igaz, Trippier lesen volt előtte).

Fotó: squawka.com Pepe a légtér ura (Fotó: squawka.com)



Középső védő: Pepe (Besiktas)

A portugálok Európa-bajnok védője hamarosan már 35 éves lesz, de a török csapatnál bizonyítja, miért volt hosszú éveken át alapember a Real Madridban, amellyel kétszer hódította el a BL-trófeát. A Besiktas hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Monacóval, Pepe pedig uralta a légteret, mind a hét fejpárbajából győztesen került ki, ezen a téren senki nem bírt jobb mutatókkal a 4. fordulóban.

Középső védő: Davinson Sánchez (Tottenham Hotspur)

A kolumbiai védő ezen a nyáron az Ajaxtól szerződött a Spurshöz, a holland bajnokság legdrágább játékosaként pedig a név kötelez. Sáncheznek a Real Madrid ellen sem remegett meg a lába, a védekezés mellett az előre játékban is jeleskedett, 29-szer passzolt pontosan csapattársaihoz.

Balhátvéd: Laywin Kurzawa (Paris Saint-Germain)

A francia együttes otthon 5–0-ra verte az Anderlechtet, Kurzawa pedig történelmi tettet hajtott végre: ő lett a Bajnokok Ligája első védője, aki mesterhármast ért el a sorozatban. Emellett pedig Zlatan Ibrahimovic után a második PSG-játékos, aki triplázni tudott a legrangosabb európai kupában (érdekesség, hogy a svéd is az Anderlechtet szórta meg).

Fotó: squawka.com Danilo igazi szörnyeteg a középpályán (Fotó: squawka.com)



Védekező középpályás: Danilo (FC Porto)

A portugál szűrő kifejezetten hasznosan játszott a Leipzig ellen 3–1-re megnyert találkozón, ahol 4-szer szerzett labdát a középpályán. Emellett pedig 86 százalékban pontosan passzolt csapattársaihoz, valamint fejpárbajainak háromnegyedét is megnyerte.

Középső középpályás: Miralem Pjanic (Juventus)

Bár az olasz bajnoknak csak 1–1-es döntetlenre futotta az erejéből a Sporting otthonában, a győzelem nem a Juve mélységi irányítóján, Pjanicon múlott. A technikás bosnyák 6 kulcspasszal rukkolt elő, ám a csapattársak nem tudták gólra váltani a helyzeteket.

Fotó: squawka.com Dele Allit nem véletlenül tartják az egyik, ha nem a legnagyobb angol tehetségnek (Fotó: squawka.com)



Támadó középpályás: Dele Alli (Tottenham Hotspurs)

A 21 éves játékos csapata egyik legjobbja volt a Real Madrid elleni győztes találkozón. Két lőtt gólja mellett remek cselekkel bolondította az ellenfelet, valamint fáradhatatlanul dolgozott a mezőnyben, 11 párharcot nyert meg a földön.

Jobbszélső: Stephan El Shaarawy (AS Roma)

A jelenlegi BL-szezonban az olasz szélső talált be a leggyorsabban az ellenfél kapujába. El Shaarawa már a 38. másodpercben mattolta a Chelsea-t, a Roma pedig végül 3–0-ra győzött az angol bajnok ellen.

Fotó: squawka A PSG és Neymar is megállíthatatlannak tűnik (Fotó: squawka)



Csatár: Neymar (Paris Saint-Germain)

A világ legdrágább játékosa az Anderlecht ellen is sziporkázott. Igaz, csak egy gólt szerzett, de a labdát nem igen lehetett elvenni tőle, 15 megnyert párharcával az egész forduló legjobbja volt.

Balszélső: Leroy Sané (Manchester City)

Pep Guardiola csapata idegnben 4–2-re verte a Napolit, amiben a német játékosnak is fontos szerepe volt, lévén két gólpasszt is kiosztott.