„Az első félidőben jól fociztunk” – Leekensre rengeteg munka vár

A magyar labdarúgó-válogatott Luxemburgban elszenvedett csütörtöki veresége után a leendő szövetségi kapitányt, Georges Leekenst is megszólaltatta az M4 Sport helyszíni stábja.

Vereség után nem lehet jó benyomásokat szerezni” – kezdte a belga szakember, aki az elmúlt hetet együtt töltötte a válogatottal, de értelemszerűen ez még kevés volt, hogy jobban megismerje a csapatot, de a hangulatot és a munkát jónak értékelte.

Viszont utóbbiból rengeteg vár rá – vallotta be, azzal kiegészítve, különben mit keresne Magyarországon.

A válogatott új szövetségi kapitánya egyelőre a távolból szemlélte a pályán zajló eseményeket.


„Az első félidőben még jól játszottunk, összességében jól fociztunk” – csapott át erősen megkérdőjelezhető felütéssel a meccs rövid értékelésébe. Arra is utalt, hogy ezen a szinten be kell lőni a helyzeteket, ki is emelte a kapufát – ezen kívül nem tudjuk mire gondolt még...

Azt többször is kihangsúlyozta, mennyire könnyen veszítettünk labdát, melyek után a luxemburgiak remek kontrákat vezettek. A kiállítást teljesen jogosnak tartja, azt is feljegyezte a feladatlistájára, hogy a játékosoknak megtanítsa, hogyan kell ilyen helyzetben viselkedniük.

Leekens a keddi, Costa Rica elleni meccset is a lelátóról figyeli majd. „Nekem most elemzéseket kell végeznem a csapat játékával kapcsolatban. Fel kell készülnünk a következő évre. Tiszta lappal szeretnénk indulni.”

Leendő segítőjéről, a két novemberi mérkőzésen megbízott kapitányként a kispadon ülő Szélesi Zoltánról úgy vélekedett, hogy jó szándékú edző, ám neki és a stáb további tagjainak is szeretné átadni a tapasztalatát, irányt mutatni számukra.

Nem felejtette el megemlíteni, hogy a problémák nem egyik napról a másikra oldódnak majd meg, az előrelépéshez decemberben kell bemutatnia az MLSZ-nek az első elemzését, akkor kiderül, milyen konkrét tervekkel áll elő a fejlődéshez.