Musorujsag
Élő Eredmények

A tábor bojkottálja a Costa Rica elleni évzárót

A tábor bojkottálja a Costa Rica elleni évzárót

m4sport.hu
Az év utolsó válogatott meccsét a magyar labdarúgók a szervezett szurkolói csoport, a Carpathian Brigade buzdítása nélkül kénytelenek lejátszani, mivel a tábor demonstrálva elégedetlenségét közleményben tudatta, nem megy ki a Costa Rica elleni mérkőzésre a Groupama Arénába.

Az alábbiakban a Carpathian Brigade Facebook-oldalán közzé tett nyilatkozatát változtatás nélkül olvashatják.

„Szurkolótársaink, barátaink!

Az év utolsó mérkőzéséhez közeledve nem tudunk szó nélkül elmenni válogatottunk idei „teljesítménye” mellett. A csütörtöki, luxemburgi mérkőzést követően végérvényesen kijelenthetjük; 2017 a magyar futballtörténelem egyik legszégyenteljesebb, legmegalázóbb éve volt. Tudtuk, hogy nem lehet mindig megismételni az Eb-n látottakat, a tisztes vereségek után is büszkék voltunk a csapatra, közösen énekeltük a Himnuszt.

Amivel idén többször is szembesülnünk kellett, az kiábrándító, elkeserítő és fájdalmas. Úgy érezzük, itt kell húzzunk egy határt nekünk szurkolóknak és reméljük a játékosok is így gondolják. Nem mondhatjuk azt, hogy ugyanúgy odaállunk, kimegyünk, szurkolunk, mintha mi sem történt volna. Jeleznünk kell a csapatnak is, hogy ezt így nem lehet jövőre folytatni. Inkább még most, mintsem a jövő szeptemberi téttel bíró meccseken, amikor mindenkitől egységre és 120%-os odaadásra lesz szükség közös céljaink eléréséhez.

A Costa Rica elleni meccsen csoportunk nem lesz jelen a stadionban, nem lengenek a zászlók, nem szólnak a dalok.

Ehhez a játékképhez most nem adhatjuk az arcunkat, a 12. játékos nem asszisztálhat a helyszínen a 11 lélektelen szerepléséhez ilyen megalázó eredmények után.

Bízunk benne, hogy a csapat is átérzi majd a különbséget az eddigi hazai meccsek hangulatához képest.

Reméljük, hogy a játékosok rendbe teszik a fejekben ezt a kérdést, és amikor jövőre ott leszünk a lelátón, akkor azt látjuk, hogy az új kapitánnyal megvalósul, az az alapvető minimum, amit kértünk: „A címeres mez szent, küzdj érte mindig!”

Mi csak ennyit kérünk! Nem minden meccsen győzelmet, de a küzdőszellemet és a hajtást igenis elvárjuk attól, aki magára ölti a címeres mezt!

Bizonyítsátok be, mutassátok meg újra, hogy képesek vagytok rá, jussunk ki együtt a 2020-as Eb-re, legyenek teltházas, pokoli hangulatú mérkőzések az Üllői úton és majd az új Puskás stadionban is!

Legyen együtt újra tábor és csapat!

Ez innentől csak rajtatok múlik.

Az évet az uszodában zárjuk és bízunk benne, hogy 2018-ban több örömünk lehet a futball lelátókon!

CB’09”

 

További tartalmak