Musorujsag
Élő Eredmények

A Brazil Nagydíj 10 legérzelmesebb pillanata

A Brazil Nagydíj 10 legérzelmesebb pillanata

F1.com
Ezek tényleg a Brazil Nagydíj legszebb, legérzelmesebb pillanatai!

Most már bizonyos: egyszerűen el vagyunk kényeztetve!

Az Ecclestone-éra alatt a Forma-1 észre sem vette, hogy miközben a szivarautókra felkerültek a szárnyak, bevezették a kábeles netet. De mióta „tiszta Amerika” az egész, mi, földi halandók is bármikor felidézhetjük/megnézhetjük azokat pillanatokat, amiket jó esetben talán egyszer, rosszabb esetben pedig egyszer sem láthattunk.

Az egyik legutóbbi kényeztetésünk tárgya a „10 legérzelmesebb Brazil GP pillanat”! Egy videó, ami telis-tele van (konkrétan persze 10 db) érzelmesebbnél érzelmesebb pillanattal.

Formula 1 Grand Prix, Brazil, Sunday Podium

10. – Button először és utoljára
Az „első” Jenson Button és a világbajnoki cím elhódítása. A brit talán soha nem gondolta volna, hogy ez megtörténhet azok után a szenvedések után, amit el kellett viselnie a Hondával hajtott gépekkel. Aztán jött Ross Brawn, egy jó csapatvásárlás, és némi trükközés. A végére elfogyott a szufla, de már behozhatatlan volt. Mármint az előny, Button világbajnok lett, Rubens Barrichello pedig bebizonyította, hogy nem csak Michael Schumacher mögött lehet észrevétlen maradni.

02 Nelson Piquet 1982

9. – Piquet elájul
Ha már brazil versenyző és Brazília, a videóban a második érzelmes pillanat Nelson Piquet ájulásig feszített versenytempójának eredménye látható. Keke Rosberg és Alain Prost szerencsére észreveszik, hogy valami nincs rendben a győzelmét meglehetősen viseltes arccal „ünneplő” Piquet-vel, és időben elkapják az összerogyni készülő versenyzőt.
Nagy kérdés, hogy akkor álltak-e mellette segítők, amikor kiderült, hogy az autója szabálytalansága miatt elvették tőle a győzelmet.

03 Ayrton Senna Juan Manuel Fangio

8. – Az ölelés
Csodás pillanat ez. Ayrton Senna hazai győzelme ünneplése közben lelép a dobogóról és megöleli az ötszörös Forma-1-es világbajnokot, Juan Manuel Fangiót.

04 Michael Schumacher visszavonul

7. – Michael Schumacher visszavonul
Túl sokat nem tettek bele, de emléket állítanak Michael Schumacher végleges F1-es visszavonulásának. Egy kis zászlólobogás és Vettel-ölelés és már jön is a következő:

05 Kimi Raikkonen bajnok

6. – Kimi Räikkönen első és egyetlen(?)
„Oké, vége van! Vége van! Hamilton hetedik. Számításaim alapján egy ponttal megnyertük a világbajnoki címet” – hallatszik a rádióban, miközben Kimi Räikkönen átszeli a célvonalat a 2007-es Brazil Nagydíjon. Azt már soha nem tudjuk meg, hogy hogyan tudta elveszíteni ezt a címet a McLaren, de ahogy az utóbbi időkben láthatjuk, a wokingi istálló nagyon tud veszíteni. Akkoriban persze a botrányok jobban lassították őket, mint az aktuális motorpartnerük, de ettől függetlenül ez egy csodálatos Kimi Räikkönen bajnoki cím volt. Felüdülés a sok pályán kívül zajló zavaros, még az Autosport.com szervereit is leterhelő esemény után. És hát tessék nézni a fenti képet: méghogy nem mosolyog a finn!

06 Rubens Barrichello

5. – Barrichello peches és érzi
Rubens Barrichello, aki talán egymaga sokkal érzelmesebb volt az összes legérzelmesebb kutyás vagy macskás Facebook videónál, de ezzel együtt talán az egyik „legszerencsétlenebb” is. A Forma-1 hivatalos oldala ennek okán a brazil versenyzőt kiesései kapcsán említi meg, amiből volt persze bőven, de a legérzelmesebben nyilván otthon, hazai közönség előtt lehet kiesni.

07 Fernando Alonso bajnok

4. – Alonso bajnok
A mostanában Barrichello-szerepben „tündöklő” Fernando Alonso természetesen a 2005-ös világbajnoki címszerzésével került bele a videóba.

„Olyan országból jöttem, amelynek nincs hagyománya a Forma–1-ben, ezért úgy gondolom, hogy ez a cím a legnagyobb dolog, amit elérhetek az életem és a karrierem során” – mondta Alonso, miután megállította a megállíthatatlan Schumachert, és ahogy a képek is mutatják, volt benne feszültség…

Az mondjuk, ma is van!

08 Felipe Massa visszavonul

3. – Felipe először vonul vissza
Nos, igen! Visszatapsolták, és most jön a ráadás! Mi pedig jól felvezetjük, hiszen az M4 Sporton 16:30-kor kezdődő Brazil Nagydíj felvezető műsorunkban természetesen szó esik Felipe Massa éves rendes visszavonulásáról. (ezen a linken lesz elérhető a közvetítés 16:28-tól) – PLUSZ egy zseniális Felipe Massa nosztalgiázás

09 Lewis Hamilton bajnok

2. – Utolsó futam, utolsó kör, utolsó kanyar
Az örök kedvenc!? – Massa és családja 20 másodpercre a mennyekben, majd Hamilton a világ tetején. Utolsó futam, utolsó kör, utolsó kanyar. Ez döntött 2008-ban.

„Srácok, nem találom a szavakat. Nem találom a szavakat. Ez nagyon ’közel’ volt” – mondta Lewis Hamilton még az autóban azután, hogy több körig biztos lehetett benne, hogy ez az év bizony elúszott. Aztán a brazil pálya és Felipe Massa szemei is elázva vették tudomásul, hogy csak a kis hazai hős számára úszott el. De mint mondta: „Így is nagyon büszke vagyok rátok. Megnyerhettem volna a világbajnokságot, de így is köszönöm.”

10 Ayrton Senna eloszor

1. – Ayrton Senna első hazaija
És hát a klasszikus. Nem esett le a dobogóról, mint Nelson Piquet, de csak mert már előtte megpróbálták helyre tenni. Fogni is alig bírt, a trófeát sem nagyon tudta tartani és a szavakat is alig találta: „Brazíliában már több alkalommal is nagyon versenyképesek voltunk, de különböző indokok miatt sosem… Sosem tudtuk megcsinálni. A mai nap pedig egy emlékezetes nap a karrieremben és az életemben.”

Akik látták, sosem feledik.

Ha ehhez hasonlót nem is élünk át ma, de jó lenne egy +1-et kierőltetni ezen a listán a 2017-es Brazil Nagydíjjal.

16:30-kor kezdünk tehát az M4 Sporton és az M4 Sport.hu-n! (élő közvetítés link 16:28-tól!)

A videót pedig, amiről eddig szó volt, EZEN A LINKEN lehet megtekinteni.

További tartalmak