Pörkölt nélkül nincs focimeccs – Böszörményben járt a megyei karaván

A Hajdúságba érkezett az m4sport.hu megyei roadshow-ja. Stábunk ezúttal a Hajdúböszörmény–Hajdúszoboszló derbin járt, amelyen a házigazdák megmutatták, hogy nem tréfa a feljutási törekvésük. Horti Gábor beszámolója.

– Aztán pörköltet főztetek-e?

– Persze – válaszoltam –, most megyünk enni!

– Akkor jó, mert pörkölt nélkül nincs jó focimeccs!

Gyorsértékeléses párbeszéd a Hajdúböszörmény–Hajdúszoboszló Hajdú-Bihar megyei bajnoki után. Bence kollégám éppen kitolatott az utcára a hivatali verdával, amikor két laza külsejű emberből az egyik lazább megszólított, rögtön átadta a lényeget, aztán továbbcsoszogott.

Hajdúböszörmény–Hajdúszoboszló (Fotó: m4sport.hu) Hajdúböszörmény–Hajdúszoboszló (Fotó: m4sport.hu)A háziak letoltak 13 meccset úgy, hogy senki nem győzte le őket! Magasztos kihívás volt a győzelem lehetősége az éppen felfelé igyekvő Szoboszlóiaktól, de már a második percben majdnem bukták a missziót : Csobán kapus lendületes kicsúszásának áldozatul esett egy csatár, rögvest büntető. A gól szívet melengető alaphangulatot adhatott volna a 150, a nagy szélben csendesen didergő szurkolóknak, de Jeremiás Gergő helyi gólkirály-jelölt elszórakozta a tizenegyest!

Kezdődhetett a buli elölről, de jött a menekülés a 9. percben Nagy Mátétól, aztán még három! Határozott volt a HTE, Bogdanovics tréner olykor felcsattant, de különben hagyta embereit dolgozni. A vendégek is melóztak, de előre nem voltak hatékonyak, hátul meg akadt annyi hiba, amit megtoroltak a háziak.

A pálya is dobott egy kicsit a hangulaton, első ránézésre pázsitos zöld gyep, aztán amikor rálépett a sportoló, igencsak kellett figyelni, hogy a bokaszalag ne nyúljon ki végzetesen. Nem emiatt kapott egy négyest a Szoboszló, átalakulóban a csapat, ám szombaton nagy volt nekik az embéháromba menetelő böszörményi formáció.

Amúgy meg 14-ből 14. Elég patent kis mérleg, bárkinek, bárhol. Böszörményben meg még naná!

Hajdú-Bihar megyei I. osztály, 14. forduló:
Hajdúböszörményi TE - Hajdúszoboszlói SE 4-0 (3–0)
gól: Nagy Máté (9., 45.), Szabó Márton (43.), Lippai Tibor (80.)