Musorujsag
Élő Eredmények
 

Tottinak a dermesztő hideg ugrik be örökösnek tűnő BL-rekordjáról

Nem mostanában fogják megdönteni Francesto Totti korrekordját a Bajnokok Ligájában. Az AS Roma legendájának ugyanakkor elsőre a fagyos novemberi Moszkva jut eszébe a történelmi gólról, amellyel egyébként saját rekordját adta át a múltnak.

Francesco Totti 1976-ban született Rómában, és 13 évesen csatlakozott az AS Roma akadémiájához, három évvel később, 16 évesen pedig már be is mutatkozhatott a felnőtt csapatban. Huszonöt szezon során Totti rekordszámú, 786 alkalommal húzta magára a Farkasok mezét, és 307 gólt szerzett.

Francesco Totti (Fotó: m4sport.hu) Francesco Totti (Fotó: m4sport.hu)



„Úgy mutattam ki a klub iránti szeretetemet, hogy csak itt játszottam. Csak ezt a címert hordtam a szívem felett. Ez volt az álmom, és szerencsésnek tartom magam, hogy megvalósult. Mindig száz százaléknál is többet akartam nyújtani” – nyilatkozta az előző szezon végén visszavonult Totti az M4 Sporton sugárzott Bajnokok Ligája-magazinban.

Az olaszok ikonja a Bajnokok Ligája 2014/15-ös idényében történelmet írt utolsó két találatával. A csoportkör második fordulójában az AS Roma a Manchester City vendége volt.

„Alaposan felkészültünk a találkozóra, és bár 3-4 perc elteltével máris vezetett a City, nem estünk ki a ritmusból. Egy középpályáról kibontakozó támadás végén egyenlítettünk. Radja tökéletes passzt adott, nekem pedig sikerült átemelnem a kapust.”

Azzal a találattal a 38 éves és 3 napos Totti lett a Bajnokok Ligája legidősebb gólszerzője. Ezt pár héttel később ő maga adta át a múltnak, a CSZKA Moszkva elleni zártkapus összecsapáson. Totti szabadrúgásból volt eredményes, ezzel 1–0-ra vezettek az olaszok.

„38 éves és 59 napos. Abban a pillanatban nem gondoltam semmi különösre. Az iszonyatos hideg mindenről elvonta a figyelmemet. Szinte a tizenhatos vonaláról jöhettünk szabadrúgással. Ilyenkor a lehető legjobban kell eltalálni a labdát, és fontos, hogy kapura menjen. Pontosan így történt.”

Ez a történelmi találat 2014. november 25-én volt Francesco Totti tizenhetedik, és egyben utolsó BL gólja.

„Nem szeretem az 'idős' jelzőt, de meg kell vele békélnem. Minden eredményemnek örülök, de bízom benne, hogy hamarosan valaki megdönti ezt a rekordot.”